nedjelja, 31. listopada 2010.

MAJMUNSKI KOLAČ


Neki ovaj kolač zovu mačje oči, moj muž ga godinama zove majmunski, vjerojatno zbog banana u njemu. Danas su nam na ručak dolazili dragi prijatelji i meni su ostale banane koje nitko nije jeo već duže vrijeme. Moja ideja je bila neki kolač s bananama, a muž je spomenuo da bi taj. Pa smo nazvali svekrvu da nam otkrije tajnu najboljeg majmunskog kolača. :) 
E da, što god pričali o svekrvama i odnosima, ja se stvarno mogu pohvaliti da imam najbolju svekrvu na svijetu. Pa joj evo nas troje ovom prilikom šaljemo velike internetske puse. :* :* :* :*

TIJESTO
4 ŽUTANJKA
25 DKG ŠEĆERA
1,5 DCL ULJA
1,5 DCL VRUĆE VODE
SNIJEG OD 4 BJELANJKA
25 DKG BRAŠNA
MALO PRAŠKA ZA PECIVO
4 ŽLICE MLJEVENIH ORAHA


KREMA
3 DCL MLIJEKA
20 DKG ŠEĆERA
3 PAKETA VANILIN ŠEĆERA
4 ŽLICE BRAŠNA
2 DCL RUMA
U POLA IDE 15 DKG ČOKOLADE
4 ŽLICE MLJEVENIH ORAHA

4 MANJE BANANE (ILI DVIJE VEĆE)

  • Žutanjke  pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte ulje i vruću vodu. U smjesu dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te lagano promiješajte. 
  • Dodajte mljevene orahe. 
  • U posebnoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i kuhačom umiješajte u pripremljenu smjesu od žutanjaka. 
  • Pripremljenu smjesu izlijte u protvan obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C, 18 minuta. 
  • Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
  • Za kremu mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno i rum dobro izmiješajte, stavite na srednje jaku vatru i polako kuhajte dok se smjesa ne počne stiskati. 
  • Dodajte mljevene orahe. 
  • Maknite s vatre i ohladite. 
  • U ohlađeno dodajte 250 g maslaca snažno mješajući. 
  • Pola kreme odvojite i s njom premažite biskvit. Na biskvit poslažite 4 manje banane (ili 2 veće) i zarolajte.
  • U dugu polovinu kreme dodajte otopljenu čokoladu na pari i miješajte dok ne dobijete ujednačenu masu. S tom kremom premažite zarolani biskvit. 
  • Ostavite i hladnjaku da se stisne.
Majmunski kolač

Nema komentara:

Objavi komentar