utorak, 19. listopada 2010.

CRVENI MINI KRUH

Ove preukusne kuhčiće prvi put sam napravila prošle godine u ovo vrijeme. Isto je bilo jednako hladno, a miris svježe ispečenog kruha je fino zagrijao kuhinju (zajedno s grijanjem kojega su nam napokon bili uključili!!). 

250 GR BRAŠNA
90 GR PIREA OD RAJČICE
10 GR MASLINOVOG ULJA
5 GR SOLI
PRSTOHVAT ŠEĆERA
75 ML VODE
12 GR SVJEŽEG KVASCA
ZAČINSKO BILJE PO ŽELJI
SUHA RAJČICA IZREZANA NA KOCKICE ili MASLINE (također izrezane na kockice)

  • Umjesto pirea od rajčice može se koristiti svježa rajčica ili mljevena iz konzerve, ali bi u ovom drugom slučaju trebalo rajčicu skuhati malo kako bi ispario višak vode, ali bi količina bila ista (90gr)
  • Umijesiti sve sastojke kako bi se dobila homogena i elastična smjesa.
  • U smjesu dodati suhe rajčice ili masline (po želji)
  • Mijesiti nekih 10 min. Ostaviti da odstoji 15 min
  • Podijeliti tijesto na željene veličine pa ga oblikovati u kuglice.
  • Ostaviti ih da odstoje 5 min.
  • Zatim u svaku zarezati križ.
  • Malo ih navlažiti pa ih ostaviti da se udvostruče na sobnoj temperaturi
  • Prije nego da se stave u pećnicu, ukrasiti po želji origanom, kimom, sezamom…itd
  • Peći na 190ºC dok lagano ne porumene
 Ja sam dodavala osušene rajčice koje sam sama sušila u dehidratoru (sezona rajčica je gotova, pa se sada one mogu kupiti po vrlo povoljnoj cijeni), istina je da je puno lakše kupiti sušenu rajčicu jer trebate osušiti veću količinu da bi imali na kraju neku veću količinu koju možete koristiti. 

Crveni mini kruh sa osušenom rajčicom

Nema komentara:

Objavi komentar