petak, 5. studenoga 2010.

KOZICE S MEDOM I ĐUMBIROM


50 G IZDANAKA BAMBUSA
4 MLADA LUKA
1 ŽLICA BISTROG MEDA
1 ŽLICA UMAKA OD RAJČICE
1 ŽLIČICA SOJA UMAKA
ĐUMBIROV KORIJEN (2,5 CM SVJEŽEG KORIJENA, OGULJENOGA I SITNO NARIBANOG)
1 REŽANJ ČEŠNJAKA, OGULJEN I SMRVLJEN
SOK OD LIMETE ILI POLA LIMUNA
200 G KOZICA, OTOPLJENIH, AKO SU SMRZNUTE
2 ŽLICE SVJEŽE NASJECKANOG KORIJANDRA
SOL I SVJEŽE MLJEVENI CRNI PAPAR
GRANČICA SVJEŽEG KORIJANDRA

  • Narežite mrkvu na štapiće, grubo nasjeckajte izdanke bambusa a sitno mladi luk.
  • Izmiješajte izdanke bambusa, mladi luk i mrkvu.
  • U woku ili većoj tavi za prženje lagano ugrijte med, umak od rajčice, soja umak, đumbir, češnjak i sok od limete sa 3 žlice vode. Zakuhajte.
  • Dodajte mješavinu mrkve, bambusa i mladog luka i pržite miješaj ući 2-3 minute dok se povrće dobro ne ugrije.
  • Dodajte kozice i nastavite pržiti uz miješanje 2-3 minute.
  • Maknite wok ili tavu s vatre i odložite da se ohladi.
  • Podijelite srce salate na listove i dobro ih isperite.
  • Umiješajte nasjeckani korijandar u smjesu kozica i začinite solju i paprom.

Kozice s medom i đumbirom

Kozice s medom i đumbirom
 

Nema komentara:

Objavi komentar