50 G IZDANAKA BAMBUSA
4 MLADA LUKA
1 ŽLICA BISTROG MEDA
1 ŽLICA UMAKA OD RAJČICE
1 ŽLIČICA SOJA UMAKA
ĐUMBIROV KORIJEN (2,5 CM SVJEŽEG KORIJENA, OGULJENOGA I SITNO NARIBANOG)
1 REŽANJ ČEŠNJAKA, OGULJEN I SMRVLJEN
SOK OD LIMETE ILI POLA LIMUNA
200 G KOZICA, OTOPLJENIH, AKO SU SMRZNUTE
4 MLADA LUKA
1 ŽLICA BISTROG MEDA
1 ŽLICA UMAKA OD RAJČICE
1 ŽLIČICA SOJA UMAKA
ĐUMBIROV KORIJEN (2,5 CM SVJEŽEG KORIJENA, OGULJENOGA I SITNO NARIBANOG)
1 REŽANJ ČEŠNJAKA, OGULJEN I SMRVLJEN
SOK OD LIMETE ILI POLA LIMUNA
200 G KOZICA, OTOPLJENIH, AKO SU SMRZNUTE
2 ŽLICE SVJEŽE NASJECKANOG KORIJANDRA
SOL I SVJEŽE MLJEVENI CRNI PAPAR
GRANČICA SVJEŽEG KORIJANDRA
SOL I SVJEŽE MLJEVENI CRNI PAPAR
GRANČICA SVJEŽEG KORIJANDRA
- Narežite mrkvu na štapiće, grubo nasjeckajte izdanke bambusa a sitno mladi luk.
- Izmiješajte izdanke bambusa, mladi luk i mrkvu.
- U woku ili većoj tavi za prženje lagano ugrijte med, umak od rajčice, soja umak, đumbir, češnjak i sok od limete sa 3 žlice vode. Zakuhajte.
- Dodajte mješavinu mrkve, bambusa i mladog luka i pržite miješaj ući 2-3 minute dok se povrće dobro ne ugrije.
- Dodajte kozice i nastavite pržiti uz miješanje 2-3 minute.
- Maknite wok ili tavu s vatre i odložite da se ohladi.
- Podijelite srce salate na listove i dobro ih isperite.
- Umiješajte nasjeckani korijandar u smjesu kozica i začinite solju i paprom.
Kozice s medom i đumbirom |
Kozice s medom i đumbirom |
Nema komentara:
Objavi komentar