Ovaj indijski kruh je jednostavno prefin i dajte si malo vremena da ga isprobate. Izvrsno ide uz sva jela - bar ona koja se kod nas u kući jedu.
ZA 4-5 KOMADA TREBA
1 PAKETIĆ SUHOG KVASCA
ŽLIČICA SMEĐEG ŠEĆERA
30 DKG BRAŠNA
SOL
MALO PRAŠKA ZA PECIVO
ŽLICA ULJA
2 ŽLICE JOGURTA
20-30 ML MLIJEKA
- Pomiješajte kvasac s malo tople vode (pola čaše npr ili malo manje) i smeđim šećerom pa ostavite jedno 10 min
- Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa im primiješajte ulje, jogurt, mlijeko i uzašli kvasac
- Mijesite 5-10min dok ne dobijete elastično i mekano tijesto
- Pokriveno ostavite da se diže jedno pola sata
- Zagrijte pećnicu na 150°C
- Premijesite, podijelite na 4 – 5 dijelova i izvaljajte u obliku elipse (ili najpribližnije tome što možete doći) tako da tijesto bude otprilike 1 cm debelo
- Pecite jedno pola sata – ako nije gotovo, vratite natrag i malo pojačajte pećnicu
Naan |
Nema komentara:
Objavi komentar