srijeda, 20. listopada 2010.

NAAN


Ovaj indijski kruh je jednostavno prefin i dajte si malo vremena da ga isprobate. Izvrsno ide uz sva jela - bar ona koja se kod nas u kući jedu.

ZA 4-5 KOMADA TREBA
1 PAKETIĆ SUHOG KVASCA
ŽLIČICA SMEĐEG ŠEĆERA
30 DKG BRAŠNA
SOL
MALO PRAŠKA ZA PECIVO
ŽLICA ULJA
2 ŽLICE JOGURTA
20-30 ML MLIJEKA

  • Pomiješajte kvasac s malo tople vode (pola čaše npr ili malo manje) i smeđim šećerom pa ostavite jedno 10 min
  • Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa im primiješajte ulje, jogurt, mlijeko i uzašli kvasac
  • Mijesite 5-10min dok ne dobijete elastično i mekano tijesto
  • Pokriveno ostavite da se diže jedno pola sata
  • Zagrijte pećnicu na 150°C
  • Premijesite, podijelite na 4 – 5 dijelova i izvaljajte u obliku elipse (ili najpribližnije tome što možete doći) tako da tijesto bude otprilike 1 cm debelo
  • Pecite jedno pola sata – ako nije gotovo, vratite natrag i malo pojačajte pećnicu

Naan
 

Nema komentara:

Objavi komentar