Ove kekse moj tata jednostavno obožava. Ne znam koliko puta sam ih već morala peći.
30 DKG BRAŠNA
1 ½ ŽLIČICA PRAŠKA
MALO SOLI
17 DKG ŠEĆERA
KARDAMOM
CIMET
ŠEĆER VANILIJA
2 JAJA
2 ŽUTANJKA
75 ML RASTOPLJENOG MASLACA (7,5 DKG)
1 ½ ŽLIČICA KORE OD LIMUNA I NARANČE
11 DKG GRUBO NASJECKANIH BADEMA
- U zdjelu staviti brašno, prašak, sol, šećer, cimet, kardamom i šećer vaniliju.
- U sredinu dodati jaja, žutanjke, maslac i koricu.
- Pomiješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
- Dodati bademe i grubo nasjeckanu čokoladu
- Ugrijati pećnicu na 160°C
- Podijeliti smjesu na 3 dijela.
- Pobrašniti podlogu i napraviti 3 štruce duge cca 35 cm (duljina pleha). Udubiti ih prstima na budu malo plosnate.
- Peći 25-30min dok ne počnu tamniti rubovi.
- Izvaditi štruce i ostaviti ih 25min da stoje na sobnoj temperaturi na plehu.
- Prebaciti ih na dasku i isjeći ih na šnitice cca 1 cm debljine
- Poslagati ih na pleh i vratiti u pećnicu i peći 10 min (na nešto nižoj temperaturi)
- Izvaditi biscotte vani, prevrnuti ih s druge strane i opet ih peći 10-15min, ovisno o tome koliko rumeni želite da budu.
Biscotti s bademima i crnom čokoladom |
Nema komentara:
Objavi komentar