U zadnji tren su nam se najavili gosti i stvarno nisam imala ništa slatko, a nisam iz principa htjela kupovati gotove stvari. Želim znati što jedem, pa ako je i nezdravo... bar znam zbog čega. Kada vidim sve one silne E-ove na pakiranjim, lagano mi se tresu ruku. Ne zato što je E oznaka označava nešto što je vrlo loše (E brojevi označavaju kategoriju emulgatora i drugih dodataka hrani. Dio su internacionalne šifre prepoznavanja. Ono što oni označavaju sastavni je dio pravila EU i Komiteta za hranu. Tek nakon pažljivog testiranja i praćena nezavisnih eksperata, odlučuje se da li su određeni emulgatori sigurni za prehranu.) OK - toliko o definicijama, a sada moje osobno mišljenje - sve što ima tooooliko E oznaka ne može biti zdravo. No, da se vratim gostima, svi su uživali u ovom mousse-u!
15 DKG ČOKOLADE
10 DKG SMEĐEG ŠEĆERA
5 DCL VRHNJA ZA ŠLAG
- Čokoladu otopiti na pari
- Šećer rastopiti na laganoj vatri
- Kada se čokolada rastopi, dodati sirup od šećera i sve dobro promiješati
- Ostaviti da se ohladi
- Izmiksati vrhnje za šlag
- Šlag vrlo polako umiješati u smjesu čokolade i šećera da postane gusta masa
- Ostaviti u hladnjaku 2-3 sata da se dobro stegne i rashladi
Mousse od čokolade |
Nema komentara:
Objavi komentar