petak, 22. listopada 2010.

MOUSSE OD ČOKOLADE

U zadnji tren su nam se najavili gosti i stvarno nisam imala ništa slatko, a nisam iz principa htjela kupovati gotove stvari. Želim znati što jedem, pa ako je i nezdravo... bar znam zbog čega. Kada vidim sve one silne E-ove na pakiranjim, lagano mi se tresu ruku. Ne zato što je E oznaka označava nešto što je vrlo loše (E brojevi označavaju kategoriju emulgatora i drugih dodataka hrani. Dio su internacionalne šifre prepoznavanja. Ono što oni označavaju sastavni je dio pravila EU i Komiteta za hranu. Tek nakon pažljivog testiranja i praćena nezavisnih eksperata, odlučuje se da li su određeni emulgatori sigurni za prehranu.) OK - toliko o definicijama, a sada moje osobno mišljenje - sve što ima tooooliko E oznaka ne može biti zdravo. No, da se vratim gostima, svi su uživali u ovom mousse-u!

15 DKG ČOKOLADE
10 DKG SMEĐEG ŠEĆERA
5 DCL VRHNJA ZA ŠLAG

  • Čokoladu otopiti na pari
  • Šećer rastopiti na laganoj vatri
  • Kada se čokolada rastopi, dodati sirup od šećera i sve dobro promiješati
  • Ostaviti da se ohladi
  • Izmiksati vrhnje za šlag
  • Šlag vrlo polako umiješati u smjesu čokolade i šećera da postane gusta masa
  • Ostaviti u hladnjaku 2-3 sata da se dobro stegne i rashladi



Mousse od čokolade








 

Nema komentara:

Objavi komentar