It's a sin! Eto, samo to imam za reći. :)
TIJESTO
6 ŽUMANJAKA
6 ŽLICA ŠEĆERA
6 BJELANJAKA
4 ŽLICE ORAHA
4 ŽLICE KRUŠNIH MRVICA
4 ŽLICE KAKAO PRAHA
NARIBANA KORICA JEDNE NARANČE
- Žumanjke istući sa šećerom, istući snijeg od bjelanjaka
- Umiješati 4 žlice oraha, 4 žlice mrvica, 4 žlice kakao praha, koricu od naranče.
- Peći 20 – 25 min na 180 ⁰C.
- Kad je tijesto mlako, oprezno otvoriti kalup, prethodno nožem odvojiti tijesto ako se uhvatilo za stranice.
- Kad se ohladi prerezati na pola.
KREMA
3 ŽLICE NARANČINOG SOKA
4 ŽLICE ŠEĆERA
50 G ČOKOLADE SA MIN. 70% KAKAOVCA
100 G OBIČNE ČOKOLADE ZA KUHANJE
120 G MASLACA
4 ŽLICE ŽELEA OD NARANČE ILI RIBIZLA
- U 3 žlice narančina soka rastopiti 4 žlice šećera, dodati 50 g čokolade sa najmanje 70% kakaovca i 100 g obične čokolade za kuhanje.
- Miješati na laganoj vatri da se sve otopi, u otopljeno dodati 120 g na komadiće izrezanog maslaca.
- Pustiti da se ohladi.
- Pred kraj staviti u frižider da se stegne.
- Polovice torte natopiti narančinim sokom i namazati kremu. Gornju koru namazati s 4 žlice ugrijanog želea od naranče ili ribizla.
GLAZURA
2 ŽLICE MLIJEKA
2 ŽLICE ŠEĆERA
120 G ČOKOLADE S 60% KAKAA
80 G MASLACA
- U 2 žlice mlijeka otopiti 2 žlice šećera, pa dodati na kockice natrganih 120 g čokolade s 60% kakaa i 80 g maslaca.
- Kad je glatko neka se malo ohladi i onda preliti preko torte.
Čokoladna torta s narančom |
Nema komentara:
Objavi komentar