Moje omiljeno glavno jelo. Obožavam spremati Wok, jer je hrana u njemu brzo gotova, povrće zadržava svoj okus i što je najvažnije hranjive tvari, a mogu e igrati sa svim onim finim kineskim umacima... mmmmm....
1 KG BIJELOG PILEĆEG MESA
1 VREĆICA VEĆ PRIPREMLJENE MJEŠAVINE KINESKOG POVRĆA (Ledo ili Bonduelle)
2 MRKVE (ja uvijek volim da ima više povrća)
1 CIJELI CRVENI LUK
2-3 MLADA LUKA
1-2 ŽLIČICE UMAKA ZA WOK (Sambal Oelek) - ako ga nemate nije problem, dodajte malo ljute papričice
1 STIR - FRY SAUCE (koji tip ćete odabrati odlučite sami)
100 g GLJIVA (šampinjoni i shitake)
SVJEŽI KUPUS TANKO NARIBAN
KIKIRIKI (oljušten, ne pržen) ili INDIJSKI ORAŠČIĆI (također neslanih i neprženih)
SOYA SOS
VEGETA
- meso narežite na kockice ili na trakice
- narezano meso začinite s Vegetom, soya sosom (tamnim) i Sambal Oelek sosom
- tako začinjeno meso ostavite da se paca bar 1h
- u Wok dodajte malo jestivog ulja i zagrijte
- u međuvremenu narežite luk na kolutove i dodajte u wok u kojem se zagrijalo ulje
- dodajte malo soya sosa
- dodajte pripremljeno meso i poklopite
- u šalici pomiješajte malo vegete (ili povrtne kocke) sa vodom kako bi dobili "temeljac"
- kada meso pobijeli sa svih strana dodajte smjesu povrća, mladi luk (ako je sezona i možete ga naći svježeg) i narezanu mrkvu
- nakon toga dodajte gljive
- opet poklopite i dobro prokuhajte dodano povrće
- dodajte "temeljac" ukoliko je potrebno još kuhati smjesu
- na kraju dodajte šaku oljušteno kikirikija (ili indijskih oraščića, također neprženih i neslanih)
- ostavite otklopljeno da se suvišna voda ispari
- pred sam kraj dodajte tanko naribani svježu kupus
- ostavite još malo da se okusi prožmu
Piletina u wok-u |
Nema komentara:
Objavi komentar