Ovaj namaz mi je prijatejica servirala prošle godine kada smo došli kod nje na večeru. Na su sreću ga je maknula sa stola prije nego što sam se "udavila" u njemu jer inače ne bi mogla isprobati ostale fine stvari koje je spremila.
1 KG PATLIDŽANA
1 KONZERVA CRNIH MASLINA BEZ KOŠTICA
NEKOLIKO ČEŠNJA BIJELOG LUKA
1 KISELO MLIJEKO (200ML)
PERŠIN
VEGETA
MALO MASLINOVOG ULJA
- Patlidžane oprati, nasjeći na tanke listove i poredati u pleh
- Posipati vegetom po ukusu, i s malo maslinovog ulja pa staviti u pećnicu da se peku
- U tarioniku istucati beli luk, usitniti peršin i masline
- Kada patlidžani budu gotovi ostaviti da se ohlade, a onda patlidžan, peršin, beli luk i masline isjeckati u blenderu dodajući jedno kiselo mlijeko, dok se ne dobije homogena masa
Namaz od patlidžana |
Nema komentara:
Objavi komentar