utorak, 19. listopada 2010.

NAMAZ OD PATLIDŽANA

Ovaj namaz mi je prijatejica servirala prošle godine kada smo došli kod nje na večeru. Na su sreću ga je maknula sa stola prije nego što sam se "udavila" u njemu jer inače ne bi mogla isprobati ostale fine stvari koje je spremila.

1 KG PATLIDŽANA
1 KONZERVA CRNIH MASLINA BEZ KOŠTICA
NEKOLIKO ČEŠNJA BIJELOG LUKA
1 KISELO MLIJEKO (200ML)
PERŠIN
VEGETA
MALO MASLINOVOG ULJA

  • Patlidžane oprati, nasjeći na tanke listove i poredati u pleh
  • Posipati vegetom po ukusu, i s malo maslinovog ulja pa staviti u pećnicu da se peku
  • U tarioniku istucati beli luk, usitniti peršin i masline
  • Kada patlidžani budu gotovi ostaviti da se ohlade, a onda patlidžan, peršin, beli luk i masline isjeckati u blenderu dodajući jedno kiselo mlijeko, dok se ne dobije homogena masa

Namaz od patlidžana

Nema komentara:

Objavi komentar