TIJESTO
½ KG BRAŠNA
2,5 DCL MLIJEKA
2 DCL ULJA
1 VREĆICA SUHE GERME
2 ŽLIČICE SOLI
2 ŽLIČICE ŠEĆERA
1 CIJELO JAJE
1 ŽUMANJAK
NADJEV
PEKMEZ S MALO RUMA
SMJESA SVJEŽEG SIRA + 1 CIJELO JAJE + SOL
SMJESA: 10 DKG ŠUNKE NAREZANE NA KOCKICE + MALO NARIBANOG SIRA + RAJČICA IZ TETRAPAKA (ILI TKO VOLI KETCHUP) + ORIGANO + MALO SOLI
+ 15 DKG MASLACA ZA MAZANJE PROTVANA
- Pomiješati brašno, kvasac, ulje, sol, šećer, jaja, mlako mlijeko
- Miksati dok se ne odvaja od posude.
- Staviti da se diže oko 1h.
- Odvojiti tijesto na 3 komada – svaki komad razvaljati na krug i rezati na 8 trokuta.
- Trokute puniti željenim sadržajem, zarolati od duže strane prema kraćoj
- Premazati tučenim bjelanjkom (ukoliko punite sa slanim nadjevom možete posuti kiflice s malo krupne morske soli)
Napomena: ja u sve recepte u koje ide bilo kakva vrsta brašna stavljam isključivo integralno brašno. Kada koristite ovu vrstu brašna dodajte malo više mlijeka kako tijesto ne bi bilo pretvrdo.
Kiflice |
Nema komentara:
Objavi komentar