Ovo jelo me podsjeća na dane sonovne škole kada mi ih je baka ujutro davala za doručak. Bile su mekane i fino punjene sirom i idealan početak za novi učenički dan.
300 G SVJEŽEG SIRA (POSNI) ILI PO ŽELJI
250 G GLATKOG BRAŠNA
50 G GUSTINA (ŠKROBNOG BRAŠNA)
½ ŽLIČICE SOLI
½ ŽLIČICE ŠEĆERA
½ PAKETIĆA PRASKA ZA PECIVO
- Sir pomiješati sa soli i šećerom.
- Pomiješati brašno, gustin i prašak za pecivo, zatim zamijesiti glatko mekano tijesto.
- Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati na (pola prsta) debljine, izrezati na kocke oko 8 cm. Staviti nadjev po želji i zarolati.
- Krajeve lagano pritisnuti (uvinuti) prema unutra.
- Slagati na pleh obložen papirom za pečenje i pustiti ih da stoje na toplome (pokrivene) 15 minuta.
- Peci ih na 200 °C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju lijepu boju.
- Divno su mekane i pristaju uz sve nadjeve.
Piroške |
Nema komentara:
Objavi komentar