nedjelja, 24. listopada 2010.

PIROŠKICE


Ovo jelo me podsjeća na dane sonovne škole kada mi ih je baka ujutro davala za doručak. Bile su mekane i fino punjene sirom i idealan početak za novi učenički dan. 

300 G SVJEŽEG SIRA (POSNI) ILI PO ŽELJI
250 G GLATKOG BRAŠNA
50 G GUSTINA (ŠKROBNOG BRAŠNA)
½  ŽLIČICE SOLI
½  ŽLIČICE ŠEĆERA
½  PAKETIĆA PRASKA ZA PECIVO

  • Sir pomiješati sa soli i šećerom. 
  • Pomiješati brašno, gustin i prašak za pecivo, zatim zamijesiti glatko mekano tijesto.
  • Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati na (pola prsta) debljine, izrezati na kocke oko 8 cm. Staviti nadjev po želji i zarolati.
  • Krajeve lagano pritisnuti (uvinuti) prema unutra.
  • Slagati na pleh obložen papirom za pečenje i pustiti ih da stoje na toplome (pokrivene) 15 minuta.
  • Peci ih na 200 °C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju lijepu boju.
  • Divno su mekane i pristaju uz sve nadjeve.

Piroške
 

Nema komentara:

Objavi komentar