Jednostavno obožaam kinesku kuhinju. Prije sam stalno naručivala piletinu u sweet&sour sosu, a onda sam ju naučila sama pripremati. Ponekada stavim u ovaj umak i ananas, ali ako ga nema jednako je ukusno ovo jelo.
500 G PILEĆIH PRSA
500 G PILEĆIH PRSA
3 VEĆE MRKVE
2-3 ŽLICE ANANASA NAREZANOG NA KOCKICE
2-3 ŽLICE ANANASA NAREZANOG NA KOCKICE
MALO BRAŠNA
2 ŽLICE MEDA
200 ML SOKA OD NARANČE
50 ML SOKA OD LIMUNA
1/2 ŽLIČICE ĐUMBIRA U PRAHU
ŽLIČICA SMEĐEG ŠEĆERA
SOL, PAPAR, TABASCO
- Pileća prsa izrežite na kocke ili trakice debljine 1 cm i uvaljajte ih u brašno s obje strane
- U zdjelici pomiješajte sok od naranče i limuna, med, šećer, sol, papar, đumbir i tabasco.
- U teflonskoj tavi zagrijte mješavinu maslaca i ulja i prepecite piletinu sa svih strana dok ne dobije lijepu boju, a zatim ju izvadite na tanjur.
- Iz tave odlijte višak masnoće, vratite ju na vatru i ulijte u nju mješavinu soka i meda. Miješajte
- dok se med i šećer ne rastope, a zatim pojačajte vatru i kuhajte 10ak minuta tj. do umak ne reducira.
- Umak će kuhanjem poprimiti tamniju boju i postat će "ljepljiv".
- U tavu dodajte mrkvu narezanu na štapiće i pustite da malo omekša.
- Zatim u tavu vratite piletinu i kratko prokuhajte.
- Dodajte ananas.
- Po potrebi okus dotjerajte sa još malo soli i papra i odmah poslužite.
- Uz ovo jelo najbolje prija kuhana riža
Piletina u umaku od naranče, limuna i meda |
Nema komentara:
Objavi komentar