utorak, 19. listopada 2010.

PILETINA U UMAKU OD NARANČE, LIMUNA I MEDA

Jednostavno obožaam kinesku kuhinju. Prije sam stalno naručivala piletinu u sweet&sour sosu, a onda sam ju naučila sama pripremati. Ponekada stavim u ovaj umak i ananas, ali ako ga nema jednako je ukusno ovo jelo.

500 G PILEĆIH PRSA
3 VEĆE MRKVE
2-3 ŽLICE ANANASA NAREZANOG NA KOCKICE
MALO BRAŠNA
2 ŽLICE MEDA
200 ML SOKA OD NARANČE
50 ML SOKA OD LIMUNA
1/2 ŽLIČICE ĐUMBIRA U PRAHU
ŽLIČICA SMEĐEG ŠEĆERA
SOL, PAPAR, TABASCO

  • Pileća prsa izrežite na kocke ili trakice debljine 1 cm i uvaljajte ih u brašno s obje strane
  • U zdjelici pomiješajte sok od naranče i limuna, med, šećer, sol, papar, đumbir i tabasco.
  • U teflonskoj tavi zagrijte mješavinu maslaca i ulja i prepecite piletinu sa svih strana dok ne dobije lijepu boju, a zatim ju izvadite na tanjur.
  • Iz tave odlijte višak masnoće, vratite ju na vatru i ulijte u nju mješavinu soka i meda. Miješajte 
  • dok se med i šećer ne rastope, a zatim pojačajte vatru i kuhajte 10ak minuta tj. do umak ne reducira.
  • Umak će kuhanjem poprimiti tamniju boju i postat će "ljepljiv". 
  • U tavu dodajte mrkvu narezanu na štapiće i pustite da malo omekša.
  • Zatim u tavu vratite piletinu i kratko prokuhajte. 
  • Dodajte ananas.
  • Po potrebi okus dotjerajte sa još malo soli i papra i odmah poslužite.
  • Uz ovo jelo najbolje prija kuhana riža

Piletina u umaku od naranče, limuna i meda

Nema komentara:

Objavi komentar