Dok sam bila trudna i čekala da se porodim, uhvatila me manije kuhanja, za pravo tada sam počela i slagati svoju knjigu recepata. Uvijek sam htjela napraviti ove zdjelice, ali mi se nekako nije dalo prije. E pa jedan dan sam odlučila da ću isprobati, makar bacila kilu brašna. I uspjela sam!!!! A znate što je najbolje kod ovog recepta? NE TREBATE PRATI SUĐE NAKON RUČKA! :)
ZA DVIJE ZDJELICE I ŽLICE
OKO 200 GR. BRAŠNA (INTEGRALNOG)
4 ŽLICE ULJA
MALO SOLI
MALO MLAKE VODE
- Zamijesiti mekano tijesto, podijeliti ga i razvaljati u dva kruga.
- Zdjele od inoxa (ili vatrostalne) dobro namazati maslacem izvana (isto možete učiniti i sa žlicama,
- iznutra ili izvana)
- Tijestom obložite posuđe odsjeći višak, može kotačićem, običnim nožem ili namjerno neuredno, kako volite…
- Ispeći na 200 °C oko pola sata i pažljivo odvojiti od “kalupa”.
Zdjelice od tijesta |
Nema komentara:
Objavi komentar