1 MASLAC
CCA 10 – 12 ČEŠNJA ČEŠNJAKA (OGULJENA)
CCA 10 – 12 ČEŠNJA ČEŠNJAKA (OGULJENA)
MALO SOLI
- nasjeckajte češnjak na tanke listiće. unutar češnjaka vidjet ćete bijelu ili svijetlo zelenu stabljiku. najbolje je da je bijele boje, ukoliko je zelene, nemojte uopće koristiti taj češanj.
- stavite narezani češnjak i maslac u posudu u kojoj ćete pripremati ghee. zakuhajte smjesu na srednje jakoj vatri.
- nakon otprilike 30 min kuhanja na slaboj vatri, maslac će promijeniti boju u boju jantara i dobit će karakterističan miris ghee-ja. Crvenkasto smeđi talog će se uhvatiti na dnu posude. Boja češnjaka koji se kuha u maslacu također će biti promijenjena u zlatnu, a češnjak će biti mekan. Maknite posudu sa vatre
- procijedite ghee sa češnjakom kroz gazu u posebnu posudu. Talog sa dna posude i češnjak koji se kuhao u maslacu ostat će u cjediljki ili gazi.
- usitnite sadržaj iz gaze (ili cjediljke) u tarioniku. Dodajte sol. Nježno ju usitnite u pastu.
- pospremite oba pripremljena jela u posude za čuvanje. neka se ghee i pasta od češnjaka koji se kuhao u ghee-ju ohladi.
![]() |
Namaz od češnjaka i ghee sa češnjakom |
Nema komentara:
Objavi komentar