četvrtak, 21. listopada 2010.

TUFAHIJE

6 JABUKA
12 ŽLICA MLJEVENIH ORAHA
6 ŽLIČICA ŠEĆERA
6 ŽLIČICA MASLACA ILI MARGARINA (po želji)
6 ŽLICA TUČENOG VRHNJA
6 ŽLICA MLIJEKA
VIŠNJE ILI ČOKOLADA ZA UKRAS
0,5 L VODE
0,5 KG ŠEĆERA ZA SIRUP
  • jabuke ogulite, paim izdubite sredinu i skuhajte u šećernom sirupu - pazite da se ne raskuhaju
  • oprezno ih izvadite i ostavite da se ohlade
  • u međuvremenu zavrijte mlijeko sa šećerom, maknite s vatre i umiješajte orahe
  • u hladnu smjesu dodajte izrađeni maslac (ovaj korak možete i izostaviti, ukoliko ne želite dodavati maslac)
  • punite jabuke, ukrasite ih vrhnjem, višnjama i/ili čokoladom i poslužite

Tufahije



Nema komentara:

Objavi komentar