utorak, 19. listopada 2010.

POPEČCI OD GRAŠKA I PAHULJICA

Modifikacija popečki sa hokkaido tikvom ili onih s blitvom. Svi uvijek imamo bar jednu konzervu graška doma i manjak ideje što napraviti za ručak.

1 KONZERVA GRAŠKA
3-4 VEĆE MRKVE
100 G LUKA
2 JAJA
1 ŽLIČICA VEGETE
3 ŽLICE ZOBENIH PAHULJICA
5 ŽLICA MLJEVENIH JEČMENIH PAHULJICA
1 ŽLICA NASJECKANOG PERŠINA
100 G KRUŠNIH MRVICA
ULJE ZA PRŽENJE

Priprema

  • Grašak ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s mrkvom.
  • Dodajte sitno nasjeckani luk, istučena jaja, Vegetu, zobene i ječmene pahuljice, peršin i 
  • umijesite smjesu.
  • Od dobivene smjese napravite popečke, svaki uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem ulju dok ne porumene.

Popečki od graška i pahuljica


Nema komentara:

Objavi komentar