petak, 22. listopada 2010.

ZAČINJENI KRUŠČIĆI


Jednostavno obožavam tijesto, nisam ljubitelj kruha (mislim, ja ga osobno ne jedem), ali obožavam nešto raditi od tijesta. Mijesiti, umijesiti, oblikovati i tražiti potencijale ljubitelje kruha poslije. 

0,5 KG GRAHAM BRAŠNA
80 GR CRNIH MASLINA
1 ŽLIČICA ZAČINA PROVENÇALE ILI MEDITERANE
1,5 ŽLIČICA SOLI
3 DL MLAKE VODE
3 ŽLICE MASLINOVOG ULJA
1 VREĆICA INSTANT KVASCA ILI POLA KOCKE SVJEŽEG
KRUPNE SOLI ZA POSIPANJE

  • Isjeckajte masline na ploškice
  • Dodajte sve suhe sastojke u zdjelu
  • Zatim umijesite glatko i mekano tijesto dodajući vodu i ulje.
  • Ostavite oko sat vremena na sobnoj temperaturi da naraste tijesto.
  • Premjeste tijesto još jednom i iskomadajte ga u 16 loptica.
  • Formirajte loptice i plastičnim pomagalom zasijecite tri puta u tijesto i pritisnite malo tijesto prema sredini da bi dobili duguljaste/ovalne kruščiće.
  • Slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Premažite ih vodom i pospite krupnom soli.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 220 ⁰C.


Začinjeni kruščići

Nema komentara:

Objavi komentar