četvrtak, 28. listopada 2010.

NAMAZ OD MASLACA SA ZAČINSKIM BILJEM


Naslov izgleda vrlo kompliciran, ali recept je vrlo jednostavan. Obožavam onaj slani maslac sa začinskim biljem od Meggle-a, ali mi je suludo plaćati tako nešto kada to mogu sama doma napraviti. Samo trebate malo vremena i puno mašte.

1 MASLAC (250 G)
MALO SOLI
MALO PAPRA
MALO RUŽMARINA
MALO MAŽURANA
MALO BOSILJKA
MALO VLASCA
MALO CHILLI PAPRIČICE U PRAHU
MALO ČEŠNJAKA U PRAHU 

  • ostavite maslac da se malo smekša (ja ga po zimi stavim na radijator da se fino razmekša jer sve miješam s vilicom)
  • u posudi izmješajte s vilicom (ako imate neki bolji način slobodno koristite, ja se koristim starim alatima :) ) omekšali maslac sa začinima
  • dobro izmješajte da vam smjesa bude jednolična
  • prebacite u neku manju posudicu iz koje ćete moći lagano uzimati maslac i mazati ga na kruh, te stavite u hladnjak

Maslac sa začinskim biljem

Nema komentara:

Objavi komentar