nedjelja, 17. listopada 2010.

KIFLICE

Sjećam dana kada je mama prvi put napravila ove kiflice. Stan je mirisao i nakon što smo ih mi sve pojeli. Prije par dana sam napravila ove kiflice za jedan rođendan. Kada smo se vratili s njega, stan nam je i dalje mirisao kao da sam ih prije par minuta izvadila iz pećnice. Oprezno s konzumacijom - hvataju se za kukove i trbuh trenutno!!

TIJESTO
½ KG BRAŠNA
2,5 DCL MLIJEKA
2 DCL ULJA
1 VREĆICA SUHE GERME
2 ŽLIČICE SOLI
2 ŽLIČICE ŠEĆERA
1 CIJELO JAJE
1 ŽUMANJAK

NADJEV
PEKMEZ S MALO RUMA
SMJESA SVJEŽEG SIRA + 1 CIJELO JAJE + SOL
SMJESA: 10 DKG ŠUNKE NAREZANE NA KOCKICE + MALO NARIBANOG SIRA + RAJČICA IZ TETRAPAKA (ILI TKO VOLI KETCHUP) + ORIGANO + MALO SOLI

+ 15 DKG MASLACA ZA MAZANJE PROTVANA

  • Pomiješati brašno, kvasac, ulje, sol, šećer, jaja, mlako mlijeko
  • Miksati dok se ne odvaja od posude.
  • Staviti da se diže oko 1h.
  • Odvojiti tijesto na 3 komada – svaki komad razvaljati na krug i rezati na 8 trokuta.
  • Trokute puniti željenim sadržajem, zarolati od duže strane prema kraćoj
  • Premazati tučenim bjelanjkom (ukoliko punite sa slanim nadjevom možete posuti kiflice s malo krupne morske soli)
Peći u pećnici na 150 ⁰C dok ne dobiju lijepu žutu boju.

Napomena: ja u sve recepte u koje ide bilo kakva vrsta brašna stavljam isključivo integralno brašno. Kada koristite ovu vrstu brašna dodajte malo više mlijeka kako tijesto ne bi bilo pretvrdo.

Kiflice


Nema komentara:

Objavi komentar