četvrtak, 28. listopada 2010.

PUNJENE PAPRIKE

Moje paprike punjene na malo drugačiji način!

10 SREDNJE VELIKIH PAPRIKA BABURA
5 VEĆIH KRUMPIRA
5 VEĆIH MRKVI
MALO UMAKA OD RAJČICE 
RUŽMARIN, BOSILJAK, MAŽURAN, KOPAR, VLASAC
PERŠIN
SOL
PAPAR
VEGETA

  • operite i izdubite paprike
  • ogulite i naribajte krumpire
  • očistite i naribajte mrkvu
  • izmješajte sve zajedno, dodajte u smjesu sol, papar, vegetu, začine po želji i na kraju dodajte umak od rajčice tek toliko da ne bude smjesa suha
  • punite paprike i slažite u protvan
  • stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dok se paprike ne zapeku
  • poslužite uz salatu
  • pospite s sitno narezanim peršinom
NAPOMENA:  inače u originalnom receptu ide i vrhnje, kajmak i sir, ali ja osobno ne volim miješati ugljikohidrate s proteinima ili škrob s proteinima, tako da nisam koristila mliječne proizvode. Probala sam kada je moja šogorica radila i super je. Osim krumpira možete kombinirati grah. 



Nema komentara:

Objavi komentar