nedjelja, 24. listopada 2010.

BABA GHANOUSH

Uhvatila me manija za patlidžanima i njegovim prerađevinama. Mislim da sam neko vrijeme imala "zaljepljen" blender za ruku. :)
 
2 VEĆA PATLIDŽANA
3 ČEŠNJA ČEŠNJAKA
SOK OD ½ LIMUNA
2-3 ŽLICE TAHINIJA
4 NAVRH PUNE ŽLICE KOSANOG PERŠINA
MASLINOVO ULJE ZA PEČENJE

  • Patlidžane namazati maslinovim uljem, te peći na 220 ⁰C oko 25 min
  • Izvaditi i pustiti da se potpuno ohlade, zatim žlicom izvaditi meso odstranjujući koru i sok (koji zna biti gorak).
  • Dodati, sjeckan peršin, češnjak, limunov sok i tahini.
  • Izrađivati vilicom dok ne dobijete glatku kašastu masu 
  • Posoliti, popapriti prema želji.

Baba Ghanoush

Nema komentara:

Objavi komentar