utorak, 19. listopada 2010.

BISCOTTI S BADEMIMA I CRNOM ČOKOLADOM


Ove kekse moj tata jednostavno obožava. Ne znam koliko puta sam ih već morala peći. 

30 DKG BRAŠNA
1 ½ ŽLIČICA PRAŠKA
MALO SOLI
17 DKG ŠEĆERA
KARDAMOM
CIMET
ŠEĆER VANILIJA
2 JAJA
2 ŽUTANJKA
75 ML RASTOPLJENOG MASLACA (7,5 DKG)
1 ½ ŽLIČICA KORE OD LIMUNA I NARANČE
11 DKG GRUBO NASJECKANIH BADEMA


  • U zdjelu staviti brašno, prašak, sol, šećer, cimet, kardamom i šećer vaniliju.
  • U sredinu dodati jaja, žutanjke, maslac i koricu.
  • Pomiješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
  • Dodati bademe i grubo nasjeckanu čokoladu
  • Ugrijati pećnicu na 160°C
  • Podijeliti smjesu na 3 dijela.
  • Pobrašniti podlogu i napraviti 3 štruce duge cca 35 cm (duljina pleha). Udubiti ih prstima na budu malo plosnate.
  • Peći 25-30min dok ne počnu tamniti rubovi.
  • Izvaditi štruce i ostaviti ih 25min da stoje na sobnoj temperaturi na plehu.
  • Prebaciti ih na dasku i isjeći ih na šnitice cca 1 cm debljine
  • Poslagati ih na pleh i vratiti u pećnicu i peći 10 min (na nešto nižoj temperaturi)
  • Izvaditi biscotte vani, prevrnuti ih s druge strane i opet ih peći 10-15min, ovisno o tome koliko rumeni želite da budu.
Biscotti s bademima i crnom čokoladom

Nema komentara:

Objavi komentar