četvrtak, 11. studenoga 2010.

CRNAC BEZ JAJA


 Ime ovog kolača uvijek izaziva poneko podizanje obrve na moje pitanje: "Jeste probali crnca bez jaja?!". Odmah znam tko ima prljave misli. Hello... radi se o čokoladnom kolaču bez jaja...

BISKVIT:
3 JOGURTA (3×180 G)
300 G BRAŠNA
250 G ŠEĆERA
120 ML ULJA
25 G KAKAA
2 ŽLIČICE SODE BIKARBONE
MASLAC ZA PREMAZIVANJE LIMA

GLAZURA:
150 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
2 ŽLICE ULJA

  • Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  • Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  • Na pari otopite 15 dkg čokolade za kuhanje i dodajte 2 žlice ulja. Dobro izmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
  • Izlijte na kolač i ostavite da se ohladi.

Crnac bez jaja
 

Nema komentara:

Objavi komentar