Ime ovog kolača uvijek izaziva poneko podizanje obrve na moje pitanje: "Jeste probali crnca bez jaja?!". Odmah znam tko ima prljave misli. Hello... radi se o čokoladnom kolaču bez jaja...
BISKVIT:
3 JOGURTA (3×180 G)
300 G BRAŠNA
250 G ŠEĆERA
120 ML ULJA
25 G KAKAA
2 ŽLIČICE SODE BIKARBONE
MASLAC ZA PREMAZIVANJE LIMA
GLAZURA:
150 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
2 ŽLICE ULJA
- Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
- Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- Na pari otopite 15 dkg čokolade za kuhanje i dodajte 2 žlice ulja. Dobro izmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
- Izlijte na kolač i ostavite da se ohladi.
Crnac bez jaja |
Nema komentara:
Objavi komentar