nedjelja, 21. studenoga 2010.

MESNE OKRUGLICE S RAJČICAMA I TIKVICAMA


500 G MLJEVENOG PUREĆEG MESA
½ ŠALICE KRUŠNIH MRVICA
2 JAJA
1 ŽLIČICA MLJEVENOG CRNOG PAPRA
1 ŽLIČICA BOSILJKA
1 ŽLIČICA MAŽURANA
6 ŽLICA NARIBANOG SIRA
1 LUK, FINO NASJECKAN
3 REŽNJA ČEŠNJAKA
2 TIKVICE, PREPOLOVLJENE PO DUŽINI I NAREZANE NA PLOŠKE
400 G (1 LIMENKA) DUGULJASTIH RAJČICA
400 G (1 LIMENKA) NASJECKANIH RAJČICA

  • U velikoj zdjeli pomiješajte puretinu, krušne mrvice, jaja, papar, bosiljak, mažuran i sir. Oblikujte okruglice veličine oraha.
  • Namastite veliku tavu biljnim uljem te ju zagrijte na srednje jakoj vatri. Naizmjence dodajte okruglice i pržite ih 15 minuta tj. dok ne dobiju smeđu boju i više ne budu ružičaste iznutra. Stavite ih u zdjelu, ostavivši masnoću u tavi. Ponovite postupak kako biste ispržili preostale okruglice.
  • U istu tavu, u vruću masnoću na srednje jakoj vatri, dodajte luk i češnjak te pržite 5 minuta tj. dok luk ne omekša. Umiješajte tikvice, rajčice (sa sokom), narezane rajčice i okruglice. Držite na vatri dok ne zakuha.
  • Smanjite vatru, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Umiješajte nasjeckani bosiljak.
  • Poslužite uz quinou.

Mesne okruglice s rajčicama i tikvicama

Mesne okruglice s rajčicama i tikvicama
 

Nema komentara:

Objavi komentar