1 ŽLIČICA SJEMENA KUMINA
2 ŽLIČICA SJEMENA KORIJANDARA
1 NASJECKANA GLAVICA LUKA
225G MRKVE NA KOCKICE
75G CRVENE LEĆE
300ML SOKA OD NARANČE
2 ŽLICE NISKOMASNOG JOGURTA
SVJEŽE NASJECKANI KORIJANDER ZA UKRAŠAVANJE
PRSTOHVAT PAPRIKE
600ML POVRTNE JUHE (MOŽE I KOCKA)
2 ŽLIČICA SJEMENA KORIJANDARA
1 NASJECKANA GLAVICA LUKA
225G MRKVE NA KOCKICE
75G CRVENE LEĆE
300ML SOKA OD NARANČE
2 ŽLICE NISKOMASNOG JOGURTA
SVJEŽE NASJECKANI KORIJANDER ZA UKRAŠAVANJE
PRSTOHVAT PAPRIKE
600ML POVRTNE JUHE (MOŽE I KOCKA)
- Sameljite sjemenke u mužaru i pržite na 2 min u velikoj tavi dok lagano ne posmeđe. Dodajte luk, mrkvu, leću, sok od naranče, juhu i začine, a zatim ostavite da prokuha. Poklopite i krčkajte 30 min dok leća ne omekša.
- Prebacite u posudu i dobro miksajte. Vratite na vatru i miješajte. Prilagodite začine po želji. Servirajte u tanjure i na vrh polijte jogurt. Pospite sjeckanim korijanderom i paprikom. Poslužite odmah.
Juha od mrkve, leće i naranče |
Nema komentara:
Objavi komentar