četvrtak, 11. studenoga 2010.

TUNA UŠTIPCI

500 GR BRAŠNA
500 ML MLIJEKA
3 JAJA
60 GR MASLACA
400 GR TUNJEVINE IZ KONZERVE, DOBRO OCIJEĐENE
2 SKUHANE MRKVE
2 ČEŠNJA PREŠANOG ČEŠNJAKA
2-3 ŽLICE LUKA, VLASCA
1 GLAVICA CRVENOG LUKA
2-3 ŽLICE PERŠINA
NA VRH NOŽA MLJEVENE CRVENE PAPRIKE ( JA STAVLJAM LJUTU)
PO UKUSU PAPRA, SOLI, VEGETE

  • Odvojiti bjelanjak i žumanjak, pa bjelanjke umutiti mikserom sa prstohvatom soli i ostaviti ih na stranu.
  • U brašno dodati žumanjak, maslac i sol i po malo dodavati mlijeko da se dobije homogena smjesa, dodati umućene bjelanjke, onda dodati usitnjenu tunjevinu, mljevenu papriku, sol, što sitnije nasjeckan crni luk, sitno nasjeckanu mrkvu, papar, nasjeckan vlasac i peršin na krupnije komade i češnjak.
  • Pržiti ih kao uštipke, kada su prženi, vaditi ih i ocijediti na kuhinjskom papiru.
  • Poslužiti ih tople sa rižom ili pire krumpirom i sa zelenom salatom.

Tuna uštipci

Nema komentara:

Objavi komentar