2 ŽLICE MASLINOVOG ULJA
1 VEĆI LUK ILI DVA MANJA SITNO NASJECKANA
3-4 MRKVE
2 PAPRIKE
1 TIKVICA
1 ŽLIČICA ĐUMBIRA U PRAHU
POLA ŽLIČICE MUŠKATNOG ORAŠČIĆA
POLA ŽLIČICE BOSILJKA
SOL, PAPAR
500 ML VODE
500 G OČIŠĆENE BUNDEVE
0,5 KG FILEA OD PILETINE
- Na srednjoj vatri u većoj posudi na maslinovom ulju dinstajte luk, mrkvu, papriku i tikvicu dok lagano ne omekšaju.
- Povremeno promiješajte i dodajte vodu, narezanu bundeve, sol, papar, đumbir i muškatni oraščić.
- Pustite da zakuha pa smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša, povremeno promiješajte
- Smjesu izlijte u multipraktik i dobro promiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Vratite smjesu na vatru, dodajte bosiljak, promiješajte i ostavite na laganoj vatri da prokuha.
- U posudu s juhom dodajte na kocke narezan file od piletine i kuhajte dok se meso ne skuha u potpunosti.
- Poslužite uz žlicu kiselog vrhnja (po želji).
Juha od bundeve |
Juha od bundeve |
Nema komentara:
Objavi komentar