srijeda, 10. studenoga 2010.

JUHA OD BUNDEVE


2 ŽLICE MASLINOVOG ULJA
1 VEĆI LUK ILI DVA MANJA SITNO NASJECKANA
3-4 MRKVE
2 PAPRIKE  
1 TIKVICA
1 ŽLIČICA ĐUMBIRA U PRAHU
POLA ŽLIČICE MUŠKATNOG ORAŠČIĆA
POLA ŽLIČICE BOSILJKA
SOL, PAPAR
500 ML VODE
500 G OČIŠĆENE BUNDEVE 
0,5 KG FILEA OD PILETINE

  • Na srednjoj vatri u većoj posudi na maslinovom ulju dinstajte luk, mrkvu, papriku i tikvicu dok lagano ne omekšaju.
  • Povremeno promiješajte i dodajte vodu, narezanu bundeve, sol, papar, đumbir i muškatni oraščić.
  • Pustite da zakuha pa smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša, povremeno promiješajte
  • Smjesu izlijte u multipraktik i dobro promiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  • Vratite smjesu na vatru, dodajte bosiljak, promiješajte i ostavite na laganoj vatri da prokuha.
  • U posudu s juhom dodajte na kocke narezan file od piletine i kuhajte dok se meso ne skuha u potpunosti.
  • Poslužite uz žlicu kiselog vrhnja (po želji).

Juha od bundeve

Juha od bundeve

Nema komentara:

Objavi komentar