nedjelja, 14. studenoga 2010.

SLANI MUFFINI SA ZAČINSKIM BILJEM


Već sam napomenula da nisam neki ljubitelj slatkog. Više volim slane stvari, pa tako mi je i draže smućkati nešto što ne uobičajeno slatko, u nekoj mojoj slanoj verziji. 

100 G SVJEŽEG POSNOG SIRA
250 G BRAŠNA
3 JAJA
50 ML MASLINOVOG ULJA
200ML KISELOG VRHNJA
20 G SEZAMA (ili možete koristiti mak)
BOSILJAK
PERŠIN
SOL (1 RAVNA ŽLIČICA ILI PO UKUSU)
BUČINE SJEMENKE
2 ČEŠNJA ČEŠNJAK
1 PRAŠAK ZA PECIVO

  • Sir dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Smjesi od sira dodajte jaja te sve dobro promiješajte mikserom.
  • Dodajte maslinovo ulje, kiselo vrhnje te sol, papar i sitno narezani peršin.
  • Dodajite brašno koje ste prethodno pomiješali s jednom vrećicom praška za pecivo.
  • Češnjak protisnite ili naribajte te ga dodajte smjesi.
  • Sezam popržite na tavi bez masnoće do zlatno - smeđe boje. Jednu žličcu sezama odvojite, a
  • ostatak umiješajte u smjesu za muffine.
  • Kalup za muffine obložite papirnatim kalupima za pečenje, te ih napunite smjesom do vrha.
  • Na kraju posipajte muffine preostalim sezamom i bučinim sjemenkama
  • Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Slani muffini sa začinskim biljem
 

Nema komentara:

Objavi komentar