Već sam napomenula da nisam neki ljubitelj slatkog. Više volim slane stvari, pa tako mi je i draže smućkati nešto što ne uobičajeno slatko, u nekoj mojoj slanoj verziji.
100 G SVJEŽEG POSNOG SIRA
250 G BRAŠNA
3 JAJA
50 ML MASLINOVOG ULJA
200ML KISELOG VRHNJA
20 G SEZAMA (ili možete koristiti mak)
BOSILJAK
PERŠIN
SOL (1 RAVNA ŽLIČICA ILI PO UKUSU)
BUČINE SJEMENKE
2 ČEŠNJA ČEŠNJAK
1 PRAŠAK ZA PECIVO
- Sir dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesi od sira dodajte jaja te sve dobro promiješajte mikserom.
- Dodajte maslinovo ulje, kiselo vrhnje te sol, papar i sitno narezani peršin.
- Dodajite brašno koje ste prethodno pomiješali s jednom vrećicom praška za pecivo.
- Češnjak protisnite ili naribajte te ga dodajte smjesi.
- Sezam popržite na tavi bez masnoće do zlatno - smeđe boje. Jednu žličcu sezama odvojite, a
- ostatak umiješajte u smjesu za muffine.
- Kalup za muffine obložite papirnatim kalupima za pečenje, te ih napunite smjesom do vrha.
- Na kraju posipajte muffine preostalim sezamom i bučinim sjemenkama
- Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Slani muffini sa začinskim biljem |
Nema komentara:
Objavi komentar