1 1/2 ŽLICE SEZAMOVOG ULJA
3 ŽLICE NARIBANOG ĐUMBIRA
1 ŽLICA SOJA SOSA
150 GR SHIITAKE GLIVA - NAREZANIH NA TANKE ŠNITE
225 GR TOFU SJECKANOG NA KOCKE
30 GR REZANACA OD RIŽE
2 RAVNE ŽLICE GUSTINA
5 ŽLICA RIŽINOG OCTA
1/4 ŽLICE USITNJENE LJUTE PAPRIKE
1 L PILEĆEG TEMELJCA (ILI LITRA VODE SA KOCKOM ZA JUHU)
1 ŽLICA VEGETE
- Zagrijati ulje na srednje-jačoj temperaturi i dodati 3 žlice sitno naribanog đumbira, propržiti miješajući oko 30 sekundi.
- Sipati litru pilećeg temeljca i ostaviti da provri, onda dodati gljive, tofu, soja sos, rezance od riže i usitnjenu ljutu papriku.
- Kad provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati još 5 minuta.
- Dodati gustin, koji ste prethodno razmutili u 5 žlica rižinog octa, prokuhati još jednu minutu.
Ljuta i kisela juha |
Nema komentara:
Objavi komentar