srijeda, 10. studenoga 2010.

LJUTA I KISELA JUHA


1 1/2 ŽLICE SEZAMOVOG ULJA
3 ŽLICE NARIBANOG ĐUMBIRA
1 ŽLICA SOJA SOSA
150 GR SHIITAKE GLIVA - NAREZANIH NA TANKE ŠNITE
225 GR TOFU SJECKANOG NA KOCKE
30 GR REZANACA OD RIŽE
2 RAVNE ŽLICE GUSTINA
5 ŽLICA RIŽINOG OCTA
1/4 ŽLICE USITNJENE LJUTE PAPRIKE
1 L PILEĆEG TEMELJCA (ILI LITRA VODE SA KOCKOM ZA JUHU)
1 ŽLICA VEGETE
  
  • Zagrijati ulje na srednje-jačoj temperaturi i dodati 3 žlice sitno naribanog đumbira, propržiti miješajući oko 30 sekundi. 
  • Sipati litru pilećeg temeljca i ostaviti da provri, onda dodati gljive, tofu, soja sos, rezance od riže i usitnjenu ljutu papriku. 
  • Kad provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati još 5 minuta. 
  • Dodati gustin, koji ste prethodno razmutili u 5 žlica rižinog octa, prokuhati još jednu minutu.

Ljuta i kisela juha
 

Nema komentara:

Objavi komentar