utorak, 16. studenoga 2010.

TIKVICA POGAČICE


2 MANJE TIKVICE
1 BJELANJAK
1 PRAŠAK ZA PECIVO
150 ML TEKUĆEG JOGURTA
50 G SVJEŽEG SIRA
2 ŽLICE GUSTINA (ŠKROBNOG BRAŠNA)
15 ŽLICA GLATKOG BRAŠNA
MALO SOLI (ZA SLANE)

SLATKA VERZIJA
KORICA OD POLA LIMUNA I NARANČE
1 VANIL ŠEĆER
1 ŽLICA MEDA
SMEĐEG ŠEĆERA KOLIKO TREBATE I JOŠ BRAŠNA AKO TREBA


  • Tikvice oguliti (ili ne) i naribati, umiješati bjelanjak, gustin, brašno i prašak za pecivo, jogurt i sir. Sve dobro izmiješati. Smjesa treba biti gusta kao za fritule, znaci po potrebi dodati još brašna.
  • Za slatku verziju, dodati sve sastojke gore navedene, pečene posipati šećerom u prahu ili preliti nekim sirupom, čokoladom….
  • Peći ih možete na nekoliko načina, ili u tavi na manjoj količini masnoće dok s obje strane ne dobiju lijepu boju, u dubokom ulju (nakon pečenja ih stavite na papirnati uburs da popije višak masnoće) ili u pećnici (na papiru za pečenje)

Pogačice od tikvice

Nema komentara:

Objavi komentar