BISKVIT
120 G GLATKOG BRAŠNA
4 PUNE ŽLICE (OKO 40 G) GORKOG KAKAA
3 ŽLICE (OKO 80 G) ŠEĆERA
1 VREĆICA VANIL ŠEĆERA
125 G MASLACA
2 ŽLICE MLIJEKA
ŽUTA KREMA
500 G (KREM) SIRA – npr. zagrebački svježi kravlji sir koji se izmuti štapnim mikserom u kremu
130 G ŠEĆERA
1 VREĆICA VANIL ŠEĆERA
2 JAJA (XL)
ČOKO KREMA
250 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
250 G MASLACA
4 JAJA (XL)
200 G ŠEĆERA
60 G GLATKOG BRAŠNA
Priprema
- Okrugli kalup za torte promjera 26 cm obložite pek papirom
- Pećnicu zagrijte na 180°C
- Otopite maslac.
- Izmiješajte brašno, kakao, šećere, dodajte mlijeko i topli maslac. Izmiješajte žlicom dok se sastojci povežu i dobijete kuglicu. Smjesa je mekana, ali ne lijepi se. Tijesto utisnite u kalup.
- pecite 15 minuta,dok tijesto ne dobije mat boju. pazite da ne izgori jer je tijesto tamno. Ostavite da se hladi.
- Za žutu kremu dobro ocijedite sir izmiksajte ga s jajima i umješajte šećere.
- Rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u frižider dok napravite čokoladnu kremu.
- Pećnicu smanjite na 160°C
- Za čokoladnu kremu otopite maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na laganoj vatri. Miješajte da se sve izjednači. Dodajte šećer, jaja i brašno i izmiješajte žlicom.
- Pažljivo prelijte preko žute kreme.
- Pecite 50-60 minuta, dok korica ne počne lagano pucati.
- Ohladite prvo na sobnu temperaturu pa hladite u frižideru.
Chocolate Fudge Cheesecake |
Nema komentara:
Objavi komentar