nedjelja, 21. studenoga 2010.

CHOCOLATE FUDGE CHEESECAKE


BISKVIT
120 G GLATKOG BRAŠNA
4 PUNE ŽLICE (OKO 40 G) GORKOG KAKAA
3 ŽLICE (OKO 80 G) ŠEĆERA
1 VREĆICA VANIL ŠEĆERA
125 G MASLACA
2 ŽLICE MLIJEKA

ŽUTA KREMA
500 G (KREM) SIRA – npr. zagrebački svježi kravlji sir koji se izmuti štapnim mikserom u kremu
130 G ŠEĆERA
1 VREĆICA VANIL ŠEĆERA
2 JAJA (XL)

ČOKO KREMA
250 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
250 G MASLACA
4 JAJA (XL)
200 G ŠEĆERA
60 G GLATKOG BRAŠNA

Priprema
  • Okrugli kalup za torte promjera 26 cm obložite pek papirom
  • Pećnicu zagrijte na 180°C
  • Otopite maslac.
  • Izmiješajte brašno, kakao, šećere, dodajte mlijeko i topli maslac. Izmiješajte žlicom dok se sastojci povežu i dobijete kuglicu. Smjesa je mekana, ali ne lijepi se. Tijesto utisnite u kalup.
  • pecite 15 minuta,dok tijesto ne dobije mat boju. pazite da ne izgori jer je tijesto tamno. Ostavite da se hladi.
  • Za žutu kremu dobro ocijedite sir izmiksajte ga s jajima i umješajte šećere.
  • Rasporedite po ohlađenom biskvitu i stavite u frižider dok napravite čokoladnu kremu.
  • Pećnicu smanjite na 160°C
  • Za čokoladnu kremu otopite maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na laganoj vatri. Miješajte da se sve izjednači. Dodajte šećer, jaja i brašno i izmiješajte žlicom.
  • Pažljivo prelijte preko žute kreme.
  • Pecite 50-60 minuta, dok korica ne počne lagano pucati.
  • Ohladite prvo na sobnu temperaturu pa hladite u frižideru.

Chocolate Fudge Cheesecake
 

Nema komentara:

Objavi komentar