petak, 4. veljače 2011.

LE-MOON MUFFINI


Jučer mi se baš jelo nešto slatko i slano. Pa sam odlučila složiti ovaj recept, znala sam da je brz i jednostava i što je najvažnije imala sam sve sastojke već doma. Kada su došli gosti i pojeli prvu turu kolača, vrlo brzo sam zamjesila drugu turu.

SUHI SASTOJCI
200 G GLATKO BRAŠNO
1 VREĆICA PUDINGA BOURBON VANILIJA
100 G ŠEĆER
1/2 VREĆICE PRAŠKA ZA PECIVO
1/2 ŽLIČICE SOL

MOKRI SASTOJCI
250 G SVJEŽI SIR
50 G MASLAC
2 KOM JAJA
200 ML MLIJEKO
90 ML SOK LIMUNA (1 ISCIJEĐENI LIMUN)
1 ŽLICA NARIBANE LIMUNOVE KORICE (OTPRILIKE CIJELI SREDNJE VELIKI LIMUN)
1 PAKETIĆ BURBON VANILIN ŠEĆERA

  • Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva, pripremiti manji kalup za kolač (ja sam koristila kalup za muffine jer su nam gosti dolazili brzo) namastiti ga i posuti brašnom ili krušnim mrvicama (ako radite muffine onda naravno nije potrebno mastiti kalupe).
  • Suhe sastojke, osim šećera, prosijati zajedno u zdjelu.
  • Maslac izrezan na listiće i razmekšan na sobnoj temperaturi mikserom sjediniti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje te dobro izmiksati, pridodati sir i dobro ga umutiti u jaja, zatim mlijeko, burbon vanilin šećer, limunov sok i koricu.
  • Polagano dodavati suhe sastojke neprestano miksajući.
  • U pripremljen kalup izliti smjesu i peći oko 40 minuta. Ako drvenom čačkalicom provjeravate je li pečeno, imajte na umu da neće izaći potpuno suha jer kolač po svojoj strukturi mora biti vlažan.
  • Izvadite kalup iz pećnice i ostavite kolač da se dobro ohladi, a kad se skoro potpuno ohladio lagano ga izvadite iz kalupa i režite kolač na tanje šnite.
NAPOMENA: Kolač pecite oko 40 minuta (ja sam točno toliko pekla) i ostao mi je blago mekan/vlažan u sredini i takav treba biti, mekan i sočan.


Le-Moon muffin

Le-Moon muffini

3 komentara:

Jovana kaže...

ODLIČNO !!!

Gordana kaže...

Hvala, hvala, evo danas je zadnji uništen. Bile su uz njega i domaće kremšnite čiji recept ću sutra postaviti. :)

tanja kaže...

Super recept!!! Muffini izgledaju odlicno, moracu isprobati. Hvala na receptu!

Objavi komentar