četvrtak, 24. veljače 2011.

POPAJEVA KREM JUHA OD ŠPINATA


Kada sam bila mala nisam nikako voljela špinat, kako sam počela odrastati nisam ga mogla prestati jesti. U ovoj jušnoj kombinaciji mi je apsolutno glavni zgoditak. :)

CCA 400 G ŠPINATA
MALO MASLACA
ŽLIČICA BRAŠNA
2 SREDNJA KRUMPIRA
POVRTNI TEMELJAC (ILI KOCKA RAZMUĆENA U MALO VODE)
PAPAR
SOL
KOPAR
VRHNJE
VLASAC (PO ŽELJI)

  • Očistite krumpir, izrežite ga na sitne kockice i dobro operite špinat
  • Rastopite maslac i dodajte mu žličicu brašna, dodajte povrće i pustite da se špinat „smanji“ od topline stalno miješajući
  • Prelijte temeljcem ili vodom s razmućenom kockom toliko da povrće bude pokriveno.
  • Pustite da provri na laganoj vatri  kuhajte dok krumpir ne bude gotov (15ak min)
    Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu juhu
  • Posolite, popaprite, dodajte kopar i vlasac ako želite i neposredno pred serviranje dodajte vrhnje
 
Krem juha od špinata

Nema komentara:

Objavi komentar