srijeda, 9. veljače 2011.

PIKANTNI KREKERI S PARMEZANOM

Kada sam bila trudna i čekala da se porodim jela sam sve živo ljuto. Je, čitala sam da to potiče trudove, ali evo kod mene ipak nije. Uglavnom, u tjedan dana smo svaki dan jeli nešto ljutkasto, a jedno od novih jela su bili i ovi krekeri. Ako vam dolaze gosti na lagano druženje preporučam ove krekere i uz njih jedan hladni umak od svježeg sira, vrhnja (ili milerama) i vlasca za dekoraciju. :)

250 G INTEGRALNOG BRAŠNA (ILI BIJELOG AKO ŽELITE)
100 G RIBANOG PARMEZANA
6 ŽLIČICA MASLACA
50 ML MLIJEKA
1 JAJE
2 ŽLIČICE SOLI
MLJEVENA LJUTA PAPRIČICA
SEZAM
KIM

  • Pomiješajte brašno s parmezanom. 
  • U to dodajte maslac narezan na kockice. Sve zajedno izmiješajte.
  • U smjesu dodajte mlijeko, papričicu i sol. 
  • Umiješajte tijesto, dok ne bude mekano. Oblikujte ga u kuglu i zamotanog u foliji ostavite u hladnjaku pola sata.
  • Razvaljajte tijesto do željene debljine. Stavite ga u lim, kojeg ste obložili papirom za pečenje. 
  • Izrežite tijesto u željenom obliku. Premažite ga razmućenim jajem i posipajte kimom i sezamom.
  • Krekere pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.

Krekeri s parmezanom

2 komentara:

Jelena kaže...

Jako lep receptić. Liče mi na bruskete!

Gordana kaže...

A malo su tako ispali kada ih izbliza slikaš, ali definitivno nisu. :)

Objavi komentar