četvrtak, 24. veljače 2011.

SAVIJENI BUREK


Za Ivonu! :)
SASTOJCI:
ZA 8 JUFKI (KORA):
50 DAG BRAŠNA
ULJE
SOL
MLAKA VODA

ZA NADJEV
50 DAG MLJEVENOG JUNEĆEG MESA
25 DAG MLJEVENOG GOVEĐEG MESA
4 GLAVICE LUKA
ULJE
2 ŽUMANJKA
SOL
PAPAR

  • Od brašna, ulja, soli i vode umijesite tijesto. Razvijte po stolu 8 jufki (kora) i posušite.
  • Nadjev pripremite tako da pomiješate meso s uljem i nasjeckanim lukom pa dodate žumanca, sol i papar.
  • Svaku jufku (koru) premažite masnoćom, krajeve prebacite sa svake strane, ali tako da se spoje. Po sredini stavite nadjev i
  • smotajte kolut. Stavite ga u sredinu lima, uokolo njega savijte preostale kore.
  • Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva Celzija. Pečeni burek možete preliti vrhnjem ili mlakom vodom.
Savijeni burek

Nema komentara:

Objavi komentar