Jučer mi se baš jelo nešto slatko i slano. Pa sam odlučila složiti ovaj recept, znala sam da je brz i jednostava i što je najvažnije imala sam sve sastojke već doma. Kada su došli gosti i pojeli prvu turu kolača, vrlo brzo sam zamjesila drugu turu.
SUHI SASTOJCI
200 G GLATKO BRAŠNO
1 VREĆICA PUDINGA BOURBON VANILIJA
100 G ŠEĆER
1/2 VREĆICE PRAŠKA ZA PECIVO
1/2 ŽLIČICE SOL
MOKRI SASTOJCI
250 G SVJEŽI SIR
50 G MASLAC
2 KOM JAJA
200 ML MLIJEKO
90 ML SOK LIMUNA (1 ISCIJEĐENI LIMUN)
1 ŽLICA NARIBANE LIMUNOVE KORICE (OTPRILIKE CIJELI SREDNJE VELIKI LIMUN)
1 PAKETIĆ BURBON VANILIN ŠEĆERA
- Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva, pripremiti manji kalup za kolač (ja sam koristila kalup za muffine jer su nam gosti dolazili brzo) namastiti ga i posuti brašnom ili krušnim mrvicama (ako radite muffine onda naravno nije potrebno mastiti kalupe).
- Suhe sastojke, osim šećera, prosijati zajedno u zdjelu.
- Maslac izrezan na listiće i razmekšan na sobnoj temperaturi mikserom sjediniti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje te dobro izmiksati, pridodati sir i dobro ga umutiti u jaja, zatim mlijeko, burbon vanilin šećer, limunov sok i koricu.
- Polagano dodavati suhe sastojke neprestano miksajući.
- U pripremljen kalup izliti smjesu i peći oko 40 minuta. Ako drvenom čačkalicom provjeravate je li pečeno, imajte na umu da neće izaći potpuno suha jer kolač po svojoj strukturi mora biti vlažan.
- Izvadite kalup iz pećnice i ostavite kolač da se dobro ohladi, a kad se skoro potpuno ohladio lagano ga izvadite iz kalupa i režite kolač na tanje šnite.
Le-Moon muffin |
Le-Moon muffini |
3 komentara:
ODLIČNO !!!
Hvala, hvala, evo danas je zadnji uništen. Bile su uz njega i domaće kremšnite čiji recept ću sutra postaviti. :)
Super recept!!! Muffini izgledaju odlicno, moracu isprobati. Hvala na receptu!
Objavi komentar