četvrtak, 24. veljače 2011.

BUREK S KRUMPIROM

Za Ivonu!! :)

6 LISTOVA GOTOVIH KORA ZA SAVIJAČE

ZA NADJEV:
35 DKG KRUMPIRA
1 MANJI CRVENI LUK
2 ŽLICE KONCENTRATA RAJČICE
POLA SVJEŽNJA PERŠINA (OKO 1 DKG)
1 DCL BILJNOG ULJA
½ ŽLIČICE MLJEVENOG CRNOG PAPRA
1 ŽLIČICA SOLI

ZA PRELJEV:
2 DCL MLIJEKA
1 JAJE
SJEMENKE CRNOG KIMA, OBIČNOG KIMA ILI SEZAMA

  • Peršin operite i sitno nasjeckajte
  • Krumpir operite i s ljuskom stavite kuhati u veliki lonac s hladnom vodom. Kad omekša skinite ga s vatre, napola ohladite, ogulite i zgnječite u pire
  • Luk očistite i sitno nasjeckajte. U tavi ugrijte 3 žlice biljnog ulja i na srednjoj temperaturi prepržite luk. Kad postane staklast, dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i kuhajte 5 minuta. 
  • Nakon toga dodajte krumpir pire, crni papar i sol. Sve dobro promiješajte i na slaboj vatri kuhajte 10 minuta. Skinite s vatre, dodajte peršin i ostavite da se smjesa ohladi.
  • List kore za savijače dijagonalno prerežite na dva dijela, pa još ponovo svaki na pola da dobijete iz jednog lista 4 trokuta. Površinu jednog trokuta kistom premažite žlicom ulja, na njega stavite drugi trokut. Na sredinu rasporedite dvije žlice smjese od krumpira, preklopite rubove i zarolajte. Sve ponovite dok ne potrošite svu smjesu.
  • Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega bureke jedan do drugog tako da između njih nema mjesta. prelijte ih vrhom punom šalicom mlijeka i pustite da odstoje u hladnjaku dok se mlijeko potpuno ne upije. Uz pomoć kista vrh premažite umućenim jajetom (još bolje sa žumanjkom) i pospite sjemenkama crnog kima. Umjesto crnog kima, možete staviti sezam ili običan kim.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Burek s krumpirom



Nema komentara:

Objavi komentar