Ovaj recept mi je dala mama, nakon što smo ga isprobali i nakon što je cijeli pladanj veličine pećnice brzo nestao, odlučila sam ga podijeliti s vama. Recept je jednostavan (jedino što vam treba je stvarno ogromna posuda od bar 4L kako bi sve ovo izmješali) i prefin!
1.5 L MLIJEKA
1.5 L VODE
1 GUSTIN (OD 200 G)
6 ŽLICA OŠTROG BRAŠNA
7 ŽUTANJAKA
13 ŽLICA ŠEĆERA
1 VANILIN ŠEĆERA
1.5 L VODE
1 GUSTIN (OD 200 G)
6 ŽLICA OŠTROG BRAŠNA
7 ŽUTANJAKA
13 ŽLICA ŠEĆERA
1 VANILIN ŠEĆERA
300 G CRNE ČOKOLADE
6 ŽLICA ULJA
2 KORE LISNATOG TIJESTA
- Snijeg od 7 bjelanjaka istući na pola i dodati 7 žlica šećera + 2 vanilin šećera
- U veliku posudu (što veću) uliti mlijeko i vodu.
- Odvojiti jedan dio mlijeka i vode u drugu posudu, pa umiješati 1 gustin, brašno i žutanjke (ovo dobro izmiješati ručno šupljačom).
U onaj veći dio mlijeka i vode dodati 7 žlica šećera i sve zakuhati. - Polako ulijevati dio mlijeka sa gustinom i kuhati 10-15 minuta.
Kada se to skuha u tu smjesu (još vruću) umiješati čvrsto izrađeni snijeg od bjelanjaka .
Na donju pečenu koru lisnatog tijesta izliti kuhanu kremu, na kremu (kad se ohladi) razmazati čvrsto tučeni šlag .
Na šlag izliti na pari otopljenu čokoladu u koju smo dodali 6 žlica ulja. - Na kraju staviti drugu koru pečenog lisnatog tijesta.
- Posuti štaub šećerom i vanilin šećerom.
Kremšnite |
Nema komentara:
Objavi komentar