Kada sam bila mala nisam nikako voljela špinat, kako sam počela odrastati nisam ga mogla prestati jesti. U ovoj jušnoj kombinaciji mi je apsolutno glavni zgoditak. :)
CCA 400 G ŠPINATA
MALO MASLACA
ŽLIČICA BRAŠNA
2 SREDNJA KRUMPIRA
POVRTNI TEMELJAC (ILI KOCKA RAZMUĆENA U MALO VODE)
PAPAR
SOL
KOPAR
VRHNJE
VLASAC (PO ŽELJI)
SOL
KOPAR
VRHNJE
VLASAC (PO ŽELJI)
- Očistite krumpir, izrežite ga na sitne kockice i dobro operite špinat
- Rastopite maslac i dodajte mu žličicu brašna, dodajte povrće i pustite da se špinat „smanji“ od topline stalno miješajući
- Prelijte temeljcem ili vodom s razmućenom kockom toliko da povrće bude pokriveno.
- Pustite da provri na laganoj vatri kuhajte dok krumpir ne bude gotov (15ak min)
Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu juhu - Posolite, popaprite, dodajte kopar i vlasac ako želite i neposredno pred serviranje dodajte vrhnje
Krem juha od špinata |
Nema komentara:
Objavi komentar