četvrtak, 24. veljače 2011.

LAGANI BUREK


Za Ivonu! :)

TIJESTO
300 G GLATKOG BRAŠNA
1 ŽLICA ULJA
MALO SOLI
MLAKE VODE DA SE ZAMIJESI GLATKO TIJESTO

NADJEV OD SIRA
100 G KREM SIRA (ABC ILI NEKI DRUGI)
300G SVJEŽEG SIRA
POLA ČAŠICE KISELOG VRHNJA
2 JAJA
MALO SOLI

Od ovakvog tijesta se rade savijače..

  • Zamijesiti tijesto od brašna, ulja i slane mlake vode.
  • Podijeliti na 4 loptice, malo premazati uljem i pustiti da stoji pokriveno krpom oko 30minuta.
  • Na pobrašnjenom stolnjaku razvaljati, pa malo razvući rukama svaku od loptica da se dobije tanko tijesto.
  • Od jedne loptice se dobije dosta tijesta.
  • Ostatak tijesta razvaljati i ponoviti postupak.
  • Tijesto se može i pokidati, nije važno…samo da je tanko
  • U okrugli nauljeni pleh staviti tijesto, zatim premazati s malo file pa opet tijesto pa fila i tako dok se ne potroši i tijesto i fila, završiti tijestom.
  • Poprskati mješavinom vode i ulja.
  • Za filu; sve sastojke dobro izmiješati, soli dodati po želji..
  • Peci na 220 stupnjeva do željenog izgleda zapečenosti, oko 35 minuta

Burek

Nema komentara:

Objavi komentar