petak, 11. veljače 2011.

PIZZA LOPTICE


Imate vremena? Dolaze gosti? Ovo je vrlo jednostavan recept već poznatog i popularnog jela nas malo drugačiji način. Idealno za proslave dječijih rođendana i rođendana malo veće djece. :) Eh da, ako vam se ne da mijesiti tijesto, kupite ga u pekari. :)

TIJESTO
50 ML TOPLE VODE
130 ML VODE SOBNE TEMPERATURE
2 RAVNE ŽLIČICE SUHOG KVASCA
1 ŽLICA MASLINOVA ULJA
350 G BRAŠNA
1 ŽLIČICA SOLI

PUNJENJE
POLA KUGLE MOZZARELLE
OKO 25 ML PASIRANE RAJČICE
ORIGANO
PARMEZAN (ZA POSIPANJE)
MAJČINA DUŠICA (ZA POSIPANJE)
MALO MASLINOVA ULJA (ZA PREMAZIVANJE)


  • U toplu vodu dodajte kvasac i ostavite ga 5 minuta. Zatim dodajte vodu sobne temperature i maslinovo ulje te sve izmiješajte.
  • Brašno pomiješajte sa solju pa mu dodajte mokre sastojke. Sve zajedno dobro izmijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Stavite u dublju, nauljenu posudu i ostavite da naraste oko 1,5 - 2h.
  • Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
  • Lagano nauljite okruglu posudu za pečenje. Tijesto za pizzu podijelite na jednake loptice (veličine malo većeg oraha). Radite to s pobrašnjelim rukama jer se tijesto poprilično lijepi.
  • Mozzarelu narežite na kockice. Svaku lopticu pritisnite palcem i tu stranu dobro premažite sosom od rajčice, a zatim u to utisnite po 1 kockicu mozzarele, posipajte s malo origana i preklopite tijesto, slijepite mu krajeve, tako da zatvorite mozzarelu koja je unutra. Postupak ponovite s ostalim tijestom i loptice posložite u okruglu posudu, jednu do druge.
  • Premažite ih maslinovim uljem i posipajte majčinom dušicom te ribanim parmezanom. Pecite 20 minuta. One će se tijekom pečenja malo zalijepiti jedna za drugu, ali lako ćete ih odvojiti prstima

Pizza loptice

2 komentara:

Sandra kaže...

Wow - ovaj prijedlog definitivno zaslužuje razmatranje - hvala na ideji, morat ću probati prvom prilikom :-)
pozdrav

Gordana kaže...

Drago mi je da ti se sviđa i da ćeš probati.

Objavi komentar