Ne znam jesam li već dovoljno puta ponovila da obožavam plodove mora u kombinaciji sa nekim kineskim egzotičnim umakom? Nisam? E pa, eto još jednom, obožavam plodove mora u kombinaciji sa nekim egzotičnim kiseskim umakom. :)
500 GR OČIŠĆENIH ŠKAMPI/RAČIĆA (ili jednostavno kupite veće gambere)
1 ŽLICA MASLINOVOG ULJA
1 ŽLICA PROPASIRANOG BIJELOG LUKA
1 ŽLICA NARIBANOG ĐUMBIRA
1 NARANČA, SOK I NARIBANA KORICA
1 ŽLICA SOJA SOSA
1 ŽLICA RIŽINOG OCTA
1 ŽLICA MEDA
1 ŽLICA LJUTOG SOSA PO UKUSU
VEGETA
PAPAR
SITNO SJECKANOG KORIJANDERA/PERŠINA
- Očistiti škampe/račiće ali im ostaviti repić, propržiti ih na svakoj strani po 2-3 minuta, ili manje, pa ih ostaviti na stranu.
- Dodati propasirani bijeli luk i naribani svježi đumbir i propržiti vrlo kratko oko minute, dok ne zamiriše.
- Dodati sok od naranče, naribanu narančinu koricu, ocat, med, ljuti sos, soja sos, dobro sa drvenom žlicom “izgrebati” dno da bi ste rastvorili onaj sok koje su škampi/račići pustile, ukuhati do željene gustoće.
- Skloniti sa vatre pa umiješati ispržene škampe/račiće, dodavati dosta sitno sjeckanog korijandera/peršina, promiješati i poslužiti.
Račići u ljutom umaku od naranče |
2 komentara:
odličan recept, taman mi ga pošalji za Ajme..
He!He!Drago mi je da ti se sviđa. :)
Objavi komentar