Kada sam bila trudna i čekala da se porodim jela sam sve živo ljuto. Je, čitala sam da to potiče trudove, ali evo kod mene ipak nije. Uglavnom, u tjedan dana smo svaki dan jeli nešto ljutkasto, a jedno od novih jela su bili i ovi krekeri. Ako vam dolaze gosti na lagano druženje preporučam ove krekere i uz njih jedan hladni umak od svježeg sira, vrhnja (ili milerama) i vlasca za dekoraciju. :)
250 G INTEGRALNOG BRAŠNA (ILI BIJELOG AKO ŽELITE)
100 G RIBANOG PARMEZANA
6 ŽLIČICA MASLACA
50 ML MLIJEKA
1 JAJE
2 ŽLIČICE SOLI
MLJEVENA LJUTA PAPRIČICA
SEZAM
KIM
- Pomiješajte brašno s parmezanom.
- U to dodajte maslac narezan na kockice. Sve zajedno izmiješajte.
- U smjesu dodajte mlijeko, papričicu i sol.
- Umiješajte tijesto, dok ne bude mekano. Oblikujte ga u kuglu i zamotanog u foliji ostavite u hladnjaku pola sata.
- Razvaljajte tijesto do željene debljine. Stavite ga u lim, kojeg ste obložili papirom za pečenje.
- Izrežite tijesto u željenom obliku. Premažite ga razmućenim jajem i posipajte kimom i sezamom.
- Krekere pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.
Krekeri s parmezanom |
2 komentara:
Jako lep receptić. Liče mi na bruskete!
A malo su tako ispali kada ih izbliza slikaš, ali definitivno nisu. :)
Objavi komentar