Danas su nam na ručku bili muževi roditelji. Imala sam inspiraciju, pa sam uz kozike u umaku od meda i đumbira (možete ga naći u JELIMA OD PLODOVA MORA) servirala ovu rižu. Kako jako volimo rižu, a već mi je dosadila obična riža, odlučila sam ju malo "unaprijediti" i tako je ispao ovaj recept.
4 MLADA LUKA, NASJECKANA
3 VEĆE MRKVE, IZREZANE NA PRUTIĆE
150 G KUPUSA, SITNO NASJECKANOG
3 REŽNJA ČEŠNJAKA, OGULJENA I NASJECKANA
SVJEŽI ĐUMBIR (KOMAD VELIČINE 2.5 CM, OGULJEN I IZRIBAN)
2 CRVENE PAPRIKE, SITNO NASJECKANE
400 G KUHANE RIŽE
2 ŽLICE SOJA UMAKA
150 G KUPUSA, SITNO NASJECKANOG
3 REŽNJA ČEŠNJAKA, OGULJENA I NASJECKANA
SVJEŽI ĐUMBIR (KOMAD VELIČINE 2.5 CM, OGULJEN I IZRIBAN)
2 CRVENE PAPRIKE, SITNO NASJECKANE
400 G KUHANE RIŽE
2 ŽLICE SOJA UMAKA
- Zagrijte ulje u woku. Dodajte mrkvu, luk i kupus. Brzo pržite 2 minute uz neprestano miješanje.
- Dodajte češnjak, đumbir i crvenu papriku i pirjajte na jakoj vatri 1 minutu. Dodajte skuhanu rižu, te nastavite s miješanjem.
- Prelijte umakom od soje i poslužite.
Riža s povrćem |
Riža s povrćem |
Nema komentara:
Objavi komentar