četvrtak, 30. prosinca 2010.

PIJANI KRUMPIR


Ovo je moja varijacija  nekog recepta kojega su moja mama i baka radile i kojega i dan danas volim. Ja sam napravila male preinake. :)

CCA 2 KG KRUMPIRA
3 VELIKA LUKA
ULJE
VEGETA
CURRY
VLASAC
KOPAR
MLJEVENA CRVENA PAPRIČICA
2-3 DCL PIVE

  • Ogulite i narežite krumpir na ploške debljine cca pola centimetra.
  • Dobro ga isperite i obrišite višak vode krpom.
  • U velikoj zdjeli (u koju stane sav krumpir kojega ste narezali) dodajte krumpir, malo ulja i začine po želji i volji i vegetu.
  • Dobro promiješajte da su svi krumpiri premazani začinima.
  • U tavi na ulju ispirjajte na ploške izrezan luk, posut s malo vegete.
  • Kada luk poprimi stakleni izgled, skinite tavu s vatre i ulje i luk zajedno prebacite u posudu za pečenje koja može ići u pećnicu na visoku temperaturu. Luk i ulje ravnomjerno rasporedite po dnu posude i na to stavite pripremljen i začinjen krumpir.
  • Sa strane ulijte u posudu pivu (ulijevajte sa strane kako ne bi isprali s pivom začine s krumpira) i poklopite.
  • Stavite u pećnicu na 200 ºC i pecite dok se krumpir ne skuha tj. dok ne postane mekan.
  • Kada se krumpir skuha, otklopite posudu i pecite dok se krumpir ne zapeče na površini.
  • Servirajte sa zelenom salatom. 

Pijani krumpir
 

Nema komentara:

Objavi komentar