Ovo je moja varijacija nekog recepta kojega su moja mama i baka radile i kojega i dan danas volim. Ja sam napravila male preinake. :)
CCA 2 KG KRUMPIRA
3 VELIKA LUKA
ULJE
VEGETA
CURRY
VLASAC
KOPAR
MLJEVENA CRVENA PAPRIČICA
2-3 DCL PIVE
- Ogulite i narežite krumpir na ploške debljine cca pola centimetra.
- Dobro ga isperite i obrišite višak vode krpom.
- U velikoj zdjeli (u koju stane sav krumpir kojega ste narezali) dodajte krumpir, malo ulja i začine po želji i volji i vegetu.
- Dobro promiješajte da su svi krumpiri premazani začinima.
- U tavi na ulju ispirjajte na ploške izrezan luk, posut s malo vegete.
- Kada luk poprimi stakleni izgled, skinite tavu s vatre i ulje i luk zajedno prebacite u posudu za pečenje koja može ići u pećnicu na visoku temperaturu. Luk i ulje ravnomjerno rasporedite po dnu posude i na to stavite pripremljen i začinjen krumpir.
- Sa strane ulijte u posudu pivu (ulijevajte sa strane kako ne bi isprali s pivom začine s krumpira) i poklopite.
- Stavite u pećnicu na 200 ºC i pecite dok se krumpir ne skuha tj. dok ne postane mekan.
- Kada se krumpir skuha, otklopite posudu i pecite dok se krumpir ne zapeče na površini.
- Servirajte sa zelenom salatom.
Pijani krumpir |
Nema komentara:
Objavi komentar