srijeda, 8. prosinca 2010.

CHOCO LOCO

Radila sam ovaj kolač nekoliko puta sve dok nisam dobila savršeno mekani biskvit i baršunasto slatku čokoladnu sredinu. Nakon par pokušaja ovo je moj recept. Probajte i uživajte... mmmmmm....

200 G CRNE ČOKOLADE
2 JAJA
60 ML SLATKOG VRHNJA
120 G MASLACA
2 ŽUTANJKA
78 G ŠEĆERA
1 VREĆICA VANILIN ŠEĆERA
60 ML BRAŠNA

Za pripremu centra:
  • Otopiti 60 g čokolade na pari i u čokoladu dodati slatko vrhnje. Promiješati sve dok se smjesa ne izjednači. 
  • Ostaviti da se ohladi, a zatim sve staviti u frižider na 2 sata ili dok smjesa ne postane čvrsta tako da iz nje možete formirati 6 kuglica. 
  • Kada ih formirate ostavite ih u frižideru dok ne pripremite ostalu smjesu.

Za pripremu biskvita:
  • Prvo ugrijte pećnicu na 210 °C. 
  • Bogato namažite 6 ramekina sa maslacem. 
  • Otopite 140 g crne čokolade na pari u u to dodajte maslac. Promiješajte dok ne izjednači te smjesu.
  • U drugoj posudi mikserom izmješajte jaja, žutanjke, šećer i vanilin šećer pri najvećoj brzini oko 5 minuta dok ne dobijete gustu i svjetlu smjesu. 
  • U ovu smjesu dodajte prethodno otopljenu čokoladu i maslac, te brašno. Dobro izmješajte da se te dvije smjese dobro pomiješaju. 
  • Utočite smjesu u 6 pripremljenih ramekina (do 2/3) i u sredinu svakog stavite pripremljenu čokoladnu smjesu.
  • Pecite 15 minuta ili dok kolači ne postanu čvrsti na dodir. 
  • Ostavite ih da odstoje 5 minuta izvan pećnice. 
  • Malim i oštrim nožem odvojite kolače od kalupa, na kalup stavite tanjur i okrenite ramekin.
  • Poslužite sa sladoledom po želji, kupinama ili tučenim vrhnjem.

Choco Loco

Choco Loco

Nema komentara:

Objavi komentar