Imala sam želju napraviti za jednu posebnu curicu jednu posebnu tortu. Par dana prije toga sam bila na rođendanu kod prijateljice koja je napravila ovu tortu. Činila mi se vrlo interesantna kombinacija mrkve, oraha i sira. Još u obliku Hello Kitty koju princeza naša obožava. Malo sam napravila neke preinake originalnog recepta... kao i uvijek. :)
BISKVIT:
3 ŠALICE NARIBANE MRKVE (TO JE OKO 0,5 KG)
1 ŠALICA NASJECKANIH ORAHA
4 JAJA
1 I ¼ SUNCOKRETOVOG ULJA
2 ŠALICE BRAŠNA
2 ŠALICE SMEĐEG ŠEĆERA
2 ŽLIČICE SODE BIKARBONE
2 ŽLIČICE PRAŠKA ZA PECIVO
2 PAKETIĆA VANILIN ŠEĆERA
2 ŽLIČICE CIMETA
½ ŽLIČICE SOLI
KREMA:
12 DKG MASLACA
1 PAKETIĆ VANILIN ŠEĆERA
400 G KREM SIRA
2 ČAŠE ŠEĆERA U PRAHU
- Prethodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
- Namažite kalup za toru maslacem i pospite ga krušnim mrvicama ili brašnom kako vam se biskvit ne bi zalijepio.
- U velikoj zdjeli za miksanje, miksajte jaja sa šećerom, uljem, te dodajte 2 vanilin šećera. Umiješajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo, brašno, cimet i sol. Dobro sve izmiksajte, te dodajte naribane mrkve i umiješajte orahe. Izlijte smjesu u kalup za pečenje.
- Pecite 40 – 50 minuta tj. sve dok čačkalica kojom probodete biskvit ne bude suha. Ohladite biskvit u kalupu 10 minuta. Izvadite ga iz kalupa i pustite da se dobro ohladi.
- Prerežite ga na 2-3 dijela (ovisno koliko se dignuo).
- Ostavite da se još hladi.
- Za to vrijeme pripremite filu koja će vam poslužiti i kao premaz za tortu:
- U srednje velikoj zdjeli izmiksajte maslac, krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Miksajte sve dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
- Ohlađeni biskvit izrežite u obliku Hello Kitty i redom slažite: biskvit – krema – biskvit – krema – biskvit. Ostavite si dio kreme za premazivanje torte i jedan mali dio kako bi kremu obojali u roza. S ovom kremom ćete premazati mašnu.
- Na kraju cijelu tortu premažite sa ostatkom kreme kako bi dobili bijelu površinu. Od viška biskvita napravite mašnu.
- Dio kreme za mašnu možete obojati uz pomoć soka od cikle.
- Nakon što ste premazali cijelu tortu ostavite ju preko noći u hladnjaku da se dobro stisne. Isto učinite i sa mašnom.
- Idući dan stavite mašnu na tortu po crtežu.
- Brkove, oči i nos možete napraviti od otopljene čokolade za kuhanje koju ćete također, nakon što ju oblikujete, ostaviti u frižideru da se stisne.
Hello Kitty |
Hello Kitty |
2 komentara:
Draga Gordana torta odlično izgleda ! Imate puno divnih recepata tako da sam od sada uz Vas ! Veliki pozdrav! :-)))
Blush! :) Jaaaaakoooo mi je drago da su recepti vam super. Evo baš ovaj vikend radim jedan Cheesecake za jedan odrasli rođendan. Ova torta je vrlo popularna u zadnje vrijeme.
Ako imate kakvih želja što se recepata tiče koje bi htjeli da stavim i da isprobam, slobodno mi sugerirajte. Pozdrav!! :*
Objavi komentar