subota, 17. rujna 2011.

POPEČKI OD KRUMPIRA


Ako Vam dolaze nenadano gosti, a nemate baš isnpiracije što bi im mogli poslužiti ili još bolje neda Vam se apsolutno ništa novo i komplicirano izmišljati, a svaka kuća ima bar 5 komada krumpira... ovo je idealan recept. :)
  • 50 dkg krumpira
  • 25 dkg brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • papar
  • sol
  • kosani peršin
  • žličica curry-ja u prahu
  • malo ljute papričice u prahu
  • suhi kopar
  • vlasac
  • masnoća za pečenje

Priprema

Krumpir operite, ogulite i naribajte na ribežu. Dodajte brašno u koje ste umiješali jaja, papar, sol, protisnut češnjak, kosani peršin, kopar, curry, ljute papričice, vlasac ili bilo koje druge začine po želji.
Dobro promiješajte, velikom žlicom uzmite smjesu, oblikujte rukom popečke. 
Pržite u vrućoj masnoći. Kad je gotovo, popečke izvadite, ocijedite od ulja na papirnatom ubrusu i poslužite uz zelenu salatu ili kao prilog nekom drugom jelu.

Popečki od krumpira


Nema komentara:

Objavi komentar