ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

MONTE

Ovaj  recept mi je dala moja mama. Hvala ti mama, ne samo za recept već i za puno, puno, puno drugih stvari u životu.

BISKVIT
3 JAJA
7,5 DKG ŠEĆERA
1,5 ŽLICA BRAŠNA
POLA VREĆICE PRAŠKA ZA PECIVO
5 DKG ČOKOLADE U PRAHU
10 DKG MASLACA

BIJELA KREMA
7,5 DCL MLIJEKA
5 ŽLICA GUSTINA
1 VANILIN ŠEĆER
7 ŽLICA ŠEĆERA
1 MASLAC

ČOKOLADNA KREMA
60 DKG ČOKOLADE ZA KUHANJE
1L VRHNJA ZA ŠLAG

Biskvit:
  • Maslac izrežite na tanke šnite, stavite u zdjelicu i dodajte 2-3 žlice mlijeka. Sve otopite na na laganoj vatri. Stavite sa strane.
  • Izradite snijeg od 3 bjelanjka.
  • Umutite žutanjke sa šećerom, pa postupno dodajte snijeg od bjelanjaka, otopljeni maslac, čokoladu u prahu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo uz stalno miješanje.
  • Smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje i pecite na 180 ºC 20 minuta. Dobro ohladite.

Bijela krema:
  • Skuhajte sve sastojke kao da kuhate puding.
  • U ohlađeno dodajte izrađen jedan maslac i dobro izmješajte.
  • Kremu rasporedite po biskvitu.
Čokoladna krema:
  • Na pari otopite čokoladu za kuhanje, te polako i uz stalno miješanje dolijevajte vrhnje za šlag (nemojte ga tući prije), pa dobivenu kremu prelijte preko bijele kreme.
  • Stavite sve zajedno hladiti u hladnjak.
NAPOMENA: Kada kod kuhanja čokoladne kreme krenete dodavati vrhnje za šlag čokolada će vam se odmah stisnuti u jednu veliku grudu, samo nastavite dodavati vrhnje i nakon toga će vam se sve pretvoriti u finu, kremastu masu.

Monte


2 komentara:

Jovana kaže...

HJOOOOOOOOJ božanstven kolač !! Hvala tvojoj mami na sjajnom receptu, a tebi draga što si ga podelila sa nama !! ;-))

Gordana kaže...

Pogledajte recept za Ovo je bolje od Nutelle. Na kraju od cijelog Monte kolača moj muž najviše voli čokoladnu kremu. U planu mi je skoro samo kombinirati ovu bijelu i crnu kremu u kutijici i nazvati XXL MONTE. Čim stignem to napraviti postavit ću na blog. A evo sada se spremam ispuniti jednu narudžbu za Cheesecake. Puse

Objavi komentar