Kažu da su brusnice vrlo zadrave i pomažu i spriječavaju upale mokraćnog sustava. Pa ja sam ih odlučila malo ukomponirati u jednu tortu. Kod mene su svi kolači u tortastom izgledu, volim okrugle oblike. Ako nemate kalup za torte sve ovo može biti i jedan dobar kolač.
227 G MASLACA
1 ¼ ŠALICE SMEĐEG ŠEĆERA
3 JAJA
1 VANILIN ŠEĆER
1 ½ ŠALICE BRAŠNA
1 ŽLIČICA USITNJENOG ĐUMBIRA
1 ½ ŽLIČICE EXTRAKTA NARANČE
¼ ŽLIČICE SOLI
½ ŠALICE NAREZANIH SUHIH BRUSNICA
1/3 ŠALICE NAREZANOG UŠEĆERENOG ĐUMBIRA
170 G BIJELE ČOKOLADE KRUPNO NAREZANE
PREMAZ
1 ŠALICA ŠEĆERA U PRAHU
227 G KREM SIRA
4 ŽLIČICE SOKA OD LIMUNA
½ ŽLIČICE EKSTRAKTA NARANČE
¼ NAREZANIH SUHIH BRUSNICA
NARIBANA KORICA LIMUNA
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Umutite maslac i smeđi šećer električnim mikserom dok ne dobijete glatku i pjenastu smjesu. Umutite unutra jaja, vanilin šećer, đumbir i sol.
- Polako dodajte u smjesu brašno i miksajte dok ne dobijete lijepo izjednačenu i glatku smjesu.
- Ručno umiješajte bijelu čokoladu, ušećereni đumbir i ½ narezanih suhih brusnica.
- Namastite kalup za torte.
- Ulijte u kalup smjesu i pecite 30-35 minuta dok torta ne dobije lagano smeđi rub.
- Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se hladi dok vi ne pripremite premaz.
- Premaz – miksajte zajedno sir, šećer u prahu, sok od limuna i ekstrakt naranče. Prelijte preko hladne torte. Po premazu pospite još malo grubo usitnjenih brusnica.
Torta od brusnica |
2 komentara:
Divno izgleda !!
Jesi ju probala napraviti? Kombinacija ušećerenog đumbira (slatko-ljuto) i kiselih brusnica je neobično fantastična. :)
Objavi komentar